Contents utbud

Rosita Bergkvist

Rosita Bergkvist

Rosita Bergkvist är utbildad beteendevetare med en master i psykologi och över 20 års erfarenhet av utbildning. Hennes största passion är beteendevetenskap och vår fantastiska hjärna. Denna passion lyser igenom när hon med humor och glimten i ögat föreläser och utbildar, och sprider såväl konkret kunskap som glädje.

Föreläsningar och utbildningar inom psykisk hälsa, stress samt personlig utveckling där alla föreläsningar och utbildningar är byggda på evidensbaserad forskning inom beteendevetenskap och forskning om hur vår hjärna fungerar.

Rosita vill genom kunskap åstadkomma positiv utveckling, hälsa och välmående.

Nedan följer ett smakprov på föreläsningar. Dessa ämnesområden kan presenteras var för sig eller tillsammans, i formaten föreläsningar/workshops/utbildningar.

Hon kan skräddarsy förslag som passar just era förhållanden.

Psykisk ohälsa & stress

Vill ni få kunskap och konkreta tips om hur och varför psykisk ohälsa & stress uppstår, samt vad man kan göra för att må bättre?

Under den här föreläsningen, får ni möjlighet att på ett lättsamt och konkret sätt lära er om psykiskt ohälsa och stress.


Vi går igenom hur och varför psykisk ohälsa uppstår och hur vi kan förbättra psykisk ohälsa. Vi talar även om stress och hur det påverkar oss, men även hur vi konkret kan minska stressen och må bättre i vår vardag och vårt jobb.

Personlig utveckling

Känner du att du vill förändra något i ditt liv, bli bättre eller nå högre?

I den här föreläsningen får du lära dig hur du når dina mål och blir den bästa versionen av dig själv.


Föreläsningen går igenom om hur och varför vi har blivit dem vi är i dag, vad som hindrar oss att förändra dem vi är, hur du hittar ditt mål, hur du lägger upp din plan för att nå dit du vill, och varför den kommer fungera, samt hur du konkret arbetar för nå dina uppsatta mål.


Psykosocial hälsa på arbetsplatsen

Öka kunskapen och välbefinnandet och minska sjukfrånvaron

Lär er mer om de faktorer som har visat sig vara mest betydelsefulla för den psykosociala hälsan på arbetsplatser.

Den egna upplevda arbetsstressen – Vi går igenom och förklarar hur och varför individer skiljer sig i sin uppfattning, samt vilka faktorer som påverkar och hur man kan ändra dessa. Det egna arbetet – Vi går igenom hur och varför det egna arbetet påverkar individen, samt hur man kan påverka detta positivt.

Upplevt stöd från chef och arbetskamrater – Vi går igenom hur och varför upplevt stöd påverkar den enskilde individen samt hur man kan ändra dessa förutsättningar till att bli mer gynnsamma.

Print Friendly, PDF & Email