Contents utbud

Lars-Johan Jarnheimer


Lars-Johan Jarnheimer

Lars-Johan Jarnheimer, är en svensk företagsledare som bl.a. varit VD och koncernchef för Tele2. Han startade sin karriär som trainee på Ikea och under ett flertal år var han verksam inom H&M och bl.a. idégivare till konceptet Galne Gunnar.

I mitten av 1990-talet fick hela Svenska folket ett ansikte på Tele2/Comviq då Lars-Johan spelade huvudrollen i Comviqs reklamfilmer. Något som blev mycket uppskattat.

Idag är han aktiv i ett flertal styrelser såsom INGKA-Holding (moderbolaget till IKEA koncernen), Eniro AB, CDON-group, Egmont International Holding A/S, Arvid Nordquist HAB och VD i Varningsinfo i Sverige AB. Han har en ekonomiexamen från Högskolan i Växjö.

Lars-Johan Jarnheimer har utsetts till Årets ledare och kallats ”en annorlunda och befriande ny typ av direktör”. Att han inte är en klassisk industriman, utan bröt med den gängse bilden av en företagsledare lyftes fram.

Att ge ett så lågt pris som möjligt och samtidigt ge samma mervärde som dyrare konkurrenter har varit ledord i Lars-Johans arbete. Jarnheimer är outsidern, chefen, ledaren och personen som vågade gå emot vad resten av ledar-Sverige rekommenderade.

Jarnheimer vågade införa de rutiner som andra chefer bara pratar om, saker som låter helt självklara när man tittar i backspegeln, men väldgit få verkligen infört som en del av företagskulturen. Det är inte lätt att uppbringa modet att gå emot ett redan “inkört” förhållningssätt och management team, men på Tele2 var det exakt vad han gjorde.

Lars-Johan införde t.ex. obligatorisk praktik i kundtjänsten för alla anställda på Tele2, en dag fyra gånger om året för alla anställda, och för chefer – inklusive vd ­ dubbelt så många dagar. Han tror att många företag delegerat närheten till kunden så långt att de förlorat greppet, de har inte längre ”markkänning”.

Klicka här för bild(er) på Lars-Johan Jarnheimer

Print Friendly, PDF & Email