Contents utbud

Staffan Landin

Staffan Landin

Hur mår Sverige?

Efter valet pratar Staffan Landin om hur Sverige mår, hur ser den svenska utvecklingen ut i ett nationellt och internationellt perspektiv.

Hur väl stämde den bild av landet som målades upp under valrörelsen, den vi gick till val på? Vad har de ledande partierna för ansvar för hur vi uppfattar verkligheten och har exempelvis Sverigedemokraterna använts sig av den bilden för att växa?

Hur ser det ut för er organisation, hur påverkas ni av det som händer i Sverige just nu, när det känns som att det stormar på alla fronter. Är det ”en storm i ett vattenglas” eller har vi anledning att vara oroliga framöver? Hur står sig Sverige i ett internationellt perspektiv?

Frågorna är många och det bästa sättet att förstå sanningen är att ta reda på hur statistiken och utvecklingen verkligen ser ut.

Staffan är frilansskribent för bl.a. Aftonbladet och känd för att tidigare ha arbetat som parhäst till Hans Rosling. Han var med och startade initiativet Make Fakta Great Again, för att stärka det faktabaserade samtalet i politiken.

Staffan föreläser med det fantastiska visuella verktyget Gapminder, som gör den mindre begripliga statistiken mer lättöverskådlig. Detta verktyg togs fram av Ola Rosling och hans fru Anna Rosling Rönnlund och har flitigt använts av Staffan Landin och Hans Rosling.

Landin föreläser även om den globala utvecklingen ur ett mänskligt perspektiv, han brinner för statistik om människor och deras utveckling.

I Föreläsningen ”Hur mår Sverige?” går Staffan in på hur det ser ut i Sverige. Inte positiva förhoppningar eller skrämselpropaganda. En riktig och betydelsefull analys av läget i Sverige, utveckling, upp som nedgångar och valet 2018 samt tiden inför. Detta gör han på ett roligt och intressant sätt.

GLOBAL UTVECKLING – OMVÄRLDSANALYS

Staffan Landin talar om mänsklig utveckling runt om i världen och gör det på ett mycket pedagogiskt och intressant sätt. Staffan Landin och hans före detta samarbetspartner Hans Rosling är två av de mest uppskattade föreläsarna i världen inom detta område.

• Global Utveckling
• Mänsklig Utveckling
• Fascinerande statistik
• Fattigdomsbekämpning

Staffan Landin använder rörlig grafik framtaget på Gapminder i sina föreläsningar. Under flera år arbetade Staffan för stiftelsen Gapminder, med att göra tråkig statistik om utvecklingen i världen intressant och möjlig att förstå.

Staffan Landin har samarbetat med Hans Rosling sedan 2002 på UNDP, FN:s utvecklingsprogram, och har arbetat för att få med FN i arbetet med att göra statistik användbar. Deras arbete ledde i sin tur till ett samarbete mellan FN och Gapminder under många år. Under den tiden började Staffan också föreläsa om global utveckling, med fokus på mänsklig utveckling. Staffan Landin slutade på FN 2005. Under flera år har han föreläst runt om i Sverige, Europa och resten av världen på heltid om världens utveckling med hjälp av de grafer som Gapminder utvecklat.

Staffan Landin föreläser om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han ger ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem världens står inför och han håller budskapet klart och enkelt, utan att för den delen bli för ytlig.

Landin ifrågasätter dagligen organisationer och politiker, speciellt i fråga om statistik och uttalanden som är direkt felaktiga. I mars 2014 var det bl.a. Katarina Brännström (m) som fick känna på Staffan Landins kunskap om utveckling och statistik efter ett uttalande om att löneskillnaderna minskar mellan män och kvinnor.

Staffan Landin är författare till den omåttligt populära boken ”Blir världen bättre?”
Den sammanfattar några viktiga utvecklingstendenser på ett både övergripande och enkelt sätt som är lätt att förstå.

Print Friendly, PDF & Email