Contents utbud

Staffan LandinStaffan Landin talar om mänsklig utveckling runt om i världen och gör det på ett mycket pedagogiskt och intressant sätt. Staffan Landin och hans före detta samarbetspartner Hans Rosling är två av de mest uppskattade föreläsarna i världen inom detta område.

• Global Utveckling
• Mänsklig Utveckling
• Fascinerande statistik
• Fattigdomsbekämpning

Staffan Landin använder rörlig grafik framtaget på Gapminder i sina föreläsningar. Under flera år arbetade Staffan för stiftelsen Gapminder, med att göra tråkig statistik om utvecklingen i världen intressant och möjlig att förstå.

Staffan Landin har samarbetat med Hans Rosling sedan 2002 på UNDP, FN:s utvecklingsprogram, och har arbetat för att få med FN i arbetet med att göra statistik användbar. Deras arbete ledde i sin tur till ett samarbete mellan FN och Gapminder under många år. Under den tiden började Staffan också föreläsa om global utveckling, med fokus på mänsklig utveckling. Staffan Landin slutade på FN 2005. Under flera år har han föreläst runt om i Sverige, Europa och resten av världen på heltid om världens utveckling med hjälp av de grafer som Gapminder utvecklat.

Staffan Landin föreläser om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han ger ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem världens står inför och han håller budskapet klart och enkelt, utan att för den delen bli för ytlig.

Landin ifrågasätter dagligen organisationer och politiker, speciellt i fråga om statistik och uttalanden som är direkt felaktiga. I mars 2014 var det bl.a. Katarina Brännström (m) som fick känna på Staffan Landins kunskap om utveckling och statistik efter ett uttalande om att löneskillnaderna minskar mellan män och kvinnor.

Staffan Landin är författare till den omåttligt populära boken ”Blir världen bättre?”
Den sammanfattar några viktiga utvecklingstendenser på ett både övergripande och enkelt sätt som är lätt att förstå.

Print Friendly, PDF & Email