Contents utbud

Fredrik PaulúnFredrik Paulún är näringsfysiolog och en av Sveriges främsta experter på friskvård, hälsa och näringslära. Fredrik är specialiserad inom samband mellan kost, fysisk aktivitet och hälsa och håller sig ständigt informerad om de senaste rönen. Han är utbildad i medicinsk näringslära (Master of Science in Nutrition).

Fredrik skriver regelbundet i tidningarna Fitness, Ironman, Pro Fitness och Prosana och ansvarar för utbildningen i näringslära på Personal Training School i Stockholm. På senare år har Fredrik även blivit ansvarig för kostrådgivarutbildningen på Bosöns idrottsskola. Fredrik håller föreläsningar runt om i Norden, och uppskattas för att ha expertens kunskap men samtidigt förmågan att på ett underhållande och lättförståeligt sätt tydliggöra hur man får en bättre hälsa. Han är även känd från et flertal program i TV.

Fredrik förespråkar ingen extrem diet där man tar bort enskilda näringsämnen, utan lägger vikten vid variationsrikedom. Dessutom trycker Fredrik Paulún på vikten av matglädje och njutning eftersom det inte bara berikar våra liv utan också visat sig vara hälsosamt. Slutsatsen är därför att vi med kosten och träningen som verktyg ska försöka hålla oss friska och i form, utan att gå till överdrift åt något håll. Eftersom han har en akademisk bakgrund finns det alltid en vetenskaplig tyngd i hans budskap.

Fredrik har skrivit ett tjugotal böcker som sålt i miljonupplaga och översatts till ett flertal språk. Bland Fredriks alla böcker kan nämnas Effektiv näringslära, Blodsocker Blues, Kosttillskott för idrott, 177 frågor om mat och fitness, Allt om glykemiskt index, Allt om fettförbränning, Allt om kosttillskott och Fråga Fredrik.

Print Friendly, PDF & Email