Contents utbud

Elaine Eksvärd

Elaine Eksvärd

Är sig själv, eftersom alla andra är upptagna

Söker du en föreläsare som kan prata om effektiv kommunikation? Elaine har fyra olika föreläsningar som ni kan bjuda era medarbetare på. ”Konsten att hantera besvärliga personer och situationer snyggt”, ”Snacka Snyggt – modern retorik”, ”Knäck generationskoden” och ”Vardagsmakt – tio strategier som ger och genomskådar makt”. Oavsett tema så är inspiration alltid huvudingrediensen tillsammans med humor och handfasta verktyg. Vill ni skratta, inspireras och lära – boka henne!

Hon växte upp i Stockholmsförorten Bredäng med sin mamma. Föga förvånande kunde hon prata långt innan hon kunde gå. Ända sedan Elaine var liten har drömmen varit att sitta vid ett engelskt mahognyskrivbord med grön läslampa och skriva på en massa smarta saker. Vad hon skulle skriva visste hon inte då, men smart skulle hon bli i alla fall.

Vägen dit var kantad av både motgångar och medgångar. Hon bestämde sig för att prova på allt det hon ville, trots att hon kanske inte riktigt vågade. Och hennes inre mantra blev – tacka konsekvent ja. Så även om svindeln var markant när hon fick förfrågan att föreläsa med bland andra Tony Blair och Göran Persson så fanns det bara ett svar – Ja.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. Hon ger er verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer.

Kroppsspråk, röstläge, mimik, minnesteknik och ordets makt är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. Under valet 2010 var hon SVT och Aftonbladets retorikexpert och även de amerikanska valen 2008 och 2012. Hennes fokus på modern retorik – från talarstolen till folks vardag – har gjort den antika konsten mer lättillgänglig. Som en av Sveriges främsta föreläsare har hon hunnit att föreläsa i sammanhang med både Tony Blair, Göran Persson och Fredrik Skavlan.

Elaine är författare till bästsäljarna ”Härskarteknik – den fula vägen till makt” och ”Snacka Snyggt – Modern Retorik”. Med humor och värme delar hon med sig av det som ska vara skrämmande – att tala inför andra och hantera besvärliga typer snyggt.

Hennes favoritcitat är: ”Some day, I’m going to put my body where my mind is.” – Martin Luther King om drömmar

Föreläsningar:

Snacka Snyggt – Konsten att få folk att vilja lyssna Det är när pulsen plötsligt börjar slå snabbt när någon pratar. Det är när man kan lyssna på en person en hel dag och känna sig riktigt peppad. Personer som lyckas med det här snackar snyggt, och det finns vägar dit.

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. Hon ger verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Kroppsspråk, röstläge, mimik och minnesteknik är några av de ingredienser som behövs för att baka ihop en snygg kommunikation som varar. Kan du tala, så kan Elaine lära dig konsten att få folk att lyssna.

Vill du lära dig snacka snyggt eller slipa ditt redan snygga snack? Då är Snacka Snyggt rätt för er!

Härskarteknik – Konsten att hantera besvärliga typer snyggt Har du lämnat ett sammanhang med ett missnöje som du inte kan sätta fingret på? Har du lämnat ett gruppsamtal där du inte känt dig sedd? Då har du med största sannolikhet blivit härskad över, och det är sällan trevligt. Varför? Därför du görs mindre än du är och det är svårt att säga exakt varför.

Med humor och värme delar Elaine med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker.

Knäck generationskoderna – Så formade din tid din karaktär Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

Inspirerande Ledarskap – Gör ditt budskap attraktivt för andra Förmågan att inspirera och entusiasmera andra människor är en egenskap som kännetecknar skickliga ledare. Många beskriver karisma som något man har eller inte har – när sanningen är att du kan ta den. Samtidigt som man ska inspirera sina medarbetare, behöver man även kunna hantera riktigt besvärliga samtal och situationer på ett snyggt sätt. Det retoriska utmaningarna är många, ett effektivt verktyg är retorik.

Elaine ger er verktygen som gör att folk lyssnar, kommer ihåg det man har sagt och dessutom kommer tillbaka för att höra mer. Målet är att du som ledare ska lära dig konsten att göra ditt budskap attraktivt för medarbetarna. Vi förmedlar retorikseminarier för just din ledningsgrupp eller chefsnätverk, där ni förses med verktyg för att kunna klara av er ledarskapskommunikation på bästa sätt.

Print Friendly, PDF & Email