Contents utbud

Dick Harrison

Dick Harrison

Dick Harrison är professor i historia och en av de mest uppmärksammade svenska populärhistorikerna i vår tid, med en gedigen akademisk forskarbakgrund. Ur denna kunskapskälla tappar han upp fakta levererat med krydda som avnjuts som behaglig läsning. Harrison skriver, förutom en stor produktion av böcker, regelbundet artiklar i olika tidningar och tidskrifter. Dick är även en eftertraktad föreläsare både inom näringslivet och den offentliga sektorn.

Dick Harrison förekommer ofta i media, inte sällan i samband med dagsaktuella debatter. Tillsammans med Ellinor Persson har han vunnit tv-frågesportprogrammet På spåret. Dick har skrivit en mängd böcker om alltifrån vikingar och svensk historia till internationellt slaveri och Robin Hood.
Dick Harrison är utvald att bli huvudredaktör för ett nytt standardverk om Sveriges historia, som ges ut av Norstedts förlag. Samtidigt gör TV 4 en stor TV-serie om Sveriges historia, som Harrison skall är vetenskaplig konsult och programledare för.

Dick har även en bred inblick i Europeisk historia. Frankrike och andra framträdande nationer är historiska ämnen som han gärna talar om.
Som föreläsare upplevs Dick som mycket påläst och seriös men dock med en ton av kåseri om så skulle önskas. Han är expert på att skräddarsy så att det passar tillfälle och målgrupp.

Print Friendly, PDF & Email