Contents utbud

Vigor SörmanVigor är en svensk TV-programledare och modern entreprenör. Han har varit resereporter i programmet När & fjärran på TV4. Han är grundare av Splay som är Sveriges första YouTube-nätverk. Sörman är en väldigt proffsig och kunnig moderator och en spännande föreläsare inom en modern bransch.

Som programledare var Vigor mäkta populär och bra att jobba med, i GP sades detta: TV4:s Vigor Sörman är den hetaste svenska programledaren. Åtminstone om tv-cheferna får välja fritt. När Göteborgs-Posten bad fyra höga tv-chefer lista sina favoriter hamnade “När & fjärran”-reportern Vigor Sörman överst. Tvåa på listan hamnade Fredrik Lindström, följd av Anna Mannheimer, Lotta Bromé och Cissi Elwin.

Efter 10 år i den traditionella tv-branschen sa Vigor upp sig och grundande 2013 YouTube-nätverket Splay. Bolaget gick från källarbolag till digitalt mediahus på rekordfart och idag har Splay kontor i 5 länder. Splay fokuserar på att hjälpa de största personligheterna i sociala medier och når ut till 17,5 miljoner prenumeranter på YouTube och 90 miljoner följare på Instagram.

“Det här var när ingen tjänade pengar på Youtube. Alla trodde att Youtube bara bestod av kattklipp. Men nu, två år senare, har Youtube blivit en storbusiness och man tar det på allvar på ett helt annat sätt. Och även om jag redan då hade en bild framför mig om att det skulle slå igenom, så har förändringarna och tempot det skett i slagit alla förväntningar.”

Idag jobbar Vigor med många av de största annonsörerna som Unilever, P&G, Coca-Cola, Tele2, L’Oréal, Pepsi, McDonald’s, Comviq och hjälper dem att nå den digitala målgruppen på nya sätt.

Print Friendly, PDF & Email