Contents utbud

Tony FagerdahlTony Fagerdahl

Tony Fagerdahl är utbildad inom näringslära, träningslära och sälj. Han har över 20 års erfarenhet av att jobba med elitidrottare samt folk som vill förändra sin livsstil.
Tony har jobbat med gym, företagshälsovård, elitidrottare, idrottsföreningar, med både barn och vuxna, skolor, Diabetikerförbundet, sjukvården vid speciellt svåra fall med anorexia och ADHD samt utbildat läkare och sjuksköterskor i livsstilsrelaterade frågor.
Tony arbetar idag som Försäljningschef, föreläsare, utbildare, rehabiliteringsansvarig samt är den hos SANA som arbetar med elitidrottare. Några av de SANA arbetar med nu är Frölunda, Djurgården och AIK hockey, Djurgården damfotboll samt många idrottare på landslagsnivå inom sporter som friidrott, längdskidåkning, simning och golf. Tony arbetar dessutom som föreläsare åt Friidrottsförbundet, Fotbollsförbundet och SISU Idrottsutbildarna samt jobbar som rådgivare mot forskning.

Bakgrund

Idag ser vi att det skett en explosionsartad utveckling inom teknik och vetenskap. Inom alla tunga arbeten finns det idag liftar och andra hjälpmedel och ändå ökar antalet människor med ryggproblem. Vi har kortare arbetstid och längre semester idag än för 100 år sedan och ändå ökar antalet utbrända och en stor del av befolkningen känner sig stressade över att inte hinna med allt. De flesta i västvärlden har råd till mat varje dag ändå ökar problem med felnäring och fetma är ett växande problem.

Forskare, hälsopersonal och stor del av befolkningen vet varför. Svaret ligger i den moderna livsstilen. Istället för att stanna upp och omprioritera fortsätter vi dock rusa iväg och stressa över saker som egentligen inte är viktiga. Vi söker nya genvägar till hur vi snabbt kan lösa problemet och resultatet blir bara ännu mer stress och felaktiga dieter som är livsfarliga för oss.

Även inom idrotten märker vi att det har blivit ett problem med att ungdomar och idrottare inte har tillräcklig kunskap om hur stor betydelse kosten har för prestation och resultat samt att många skador kan relateras till kosten. Till och med inom elitidrotten har man svårt att motstå de nya livsstilsvanorna.

Föreläsningen

Föreläsningen för personalen är kompetensutvecklande och motiverande. Tony Fagerdahl har skapat förklaringsmodeller som enkelt förklarar hur kroppen fungerar som helhet och hur den påverkas av olika kost och fysisk aktivitet. Föreläsningen justeras mot det behovet som företaget har, så att personalen kan relatera till sig själva. Kunskap är viktigt för att kunna förändra ett beteende. När man vet vad man bör göra och varför man bör göra det, har grunden lagts till en bestående förändring och därmed förbättrad hälsa. Förklaringsmodellerna baseras på evidensbaserad tränings- och näringslära. Kostrekommendationerna och måltidsstrukturen baseras på solida forskningsresultat.

Näringsexpert Tony Fagerdahl föreläser om hur du med hjälp av kosten kan må bättre, optimera dina träningsresultat och förebygga skador. Han beskriver hur kroppens hormoner och signalsystem påverkas av kosten och hur man får i sig en bra balans av olika energikällor och näring. Även du som är kunnig inom området kommer att få nya insikter under en av Tony Fagerdahls föreläsningar.

Print Friendly, PDF & Email