Contents utbud

Tommy SvenssonTommy Svensson är före detta fotbollsspelare och var mellan 1991-1997 förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll. Han föddes 1945 i Växjö och började sin fotbollskarriär som sextonåring i Östers IF som han vann SM-guld med 1968. Året efter belönades Tommy även med guldbollen.

Mellan 1971-1973 spelade han i belgiska Standard Liège och i slutet av 70-talet återvände han till Öster, där han senare blev tränare. Han hade stora framgångar som tränare i både Öster och norska Tromsö innan han 1991 blev förbundskapten för landslaget.  Som förbundskapten ledde han det svenska landslaget till EM-slutspel i Sverige 1992 samt VM i USA 1994. I EM förlorade Sverige i semifinalen mot Tyskland med 2-3 men tog brons i VM, vilket var den första svenska medaljen i fotbolls-VM sedan 1958.

Tommy tar dig med på en fantastisk resa där han öppenhjärtigt berättar om hur man bygger upp ett vinnande lag genom att få medarbetarna att se möjligheterna till framgång men också våga misslyckas — en väl beprövad filosofi från fotbolls-VM i USA 1994. Då lyckades förbundskaptenen ingjuta i sina spelare att med maximal satsning var de så bra att de kunde slå vilket landslag som helst i hela världen.

Print Friendly, PDF & Email