Contents utbud

Tomas DanielssonBeteendevetare och stressdoktor

Tomas Danielsson är stressdoktorn som hjälper dig med din stresshantering. Få koll på myter och begrepp om stress och bli bättre på att unna dig vila – boka en föreläsning med stressdoktorn.  Han ger dig redskapen till att vara smart och lat.
Beteendevetaren Tomas Danielsson är upphovsmakaren bakom begrepp som “tokstress”, “vaccinationer mot stress”, “stresshypokondri” etc. Han har arbetat som föreläsare och expert i stressfrågor och har hos det svenska folket blivit känd som “stressdoktorn från Örebro”.

Sin karriär började Tomas Danielsson i hemstaden Örebro där han i början av 1980-talet fick uppdraget att starta Sveriges första “Psykiska friskvårdsprojekt” tillsammans med kommunen, landstinget och högskolan. Tomas Danielsson har lång erfarenhet av att behandla och förebygga stress hos allt från koncernledningar till anställda i offentlig sektor. Han reder ut begrepp och myter och pekar på sätt att hantera stressen som finns runt oss alla.
Tomas Danielsson har skrivit tre böcker som handlar om stress: “Vad vore livet utan stress?”, “Körskola för livet”, “Smart och effektiv” och “Smart och lat”. Lyssna på stressdoktorns bästa råd till alla tokstressade genom att boka en av hans föreläsningar.

Smart och lat
Att alltid vara på högvarv håller inte i längden. Det gäller att våga ta rast, att bjuda dig själv på vilostunder från jobbet. Utan skuld och ånger. Låt inte jobbet hänga som ett orosmoln över fritiden. Lär dig fokusera på nuet och gör det bästa av varje minut, vare sig du är på jobbet eller hemma. Då blir stressen inte övermäktig utan en hållbar ingrediens i arbetslivet. Att vara lat emellanåt är att var smart hela tiden.

Smart och effektiv
Tomas tar oss med på en resa in i ett arbetsliv i ständig förändring, han lär oss hur vi ska förhålla oss till den nya tekniken med ständig tillgänglighet. Han belyser samspelet mellan arbetsliv och det privata livspusslet och lär oss förstå hur vår hjärna kan programmeras på ett smart sätt genom enkla verktyg och levnadsregler. Han guidar oss mot ett arbetsliv där vi trivs, känner arbetsglädje och hjälper varandra med rätt sorts gränssättningar för att undvika psykisk ohälsa.

Print Friendly, PDF & Email