Contents utbud

Thomas BodströmHitta din egen väg

Advokat, författare, fyrabarnsfar, f d justitieminister och allsvensk fotbollsspelare. Få har hunnit med så mycket i sitt liv som Thomas Bodström. Kanske beror det på att han har drivits av lust, snarare än konventioner. Juristutbildningen kombinerade han med en roll som högerback i AIK och jämte posten som riksdagsledamot arbetade han som brottmålsadvokat. I sex år var han dessutom Sveriges justitieminister

Thomas Bodström har tre teman på sina föreläsningar. I det första talar han öppet om sina många spännande erfarenheter från den politiska hetluften, i det andra om hur man till exempel som chef gör för att kombinera livets olika roller. Det tredje föredraget handlar om kommunikation och innehåller handfasta tips och råd.

Spelet bakom kulisserna – om makten, politiken och media

Våren 2011 gav Thomas Bodström ut den uppmärksammade politiska memoarboken “Inifrån – Makten, myglet, politiken” där han skrev om sina erfarenheter som minister och oppositionspolitiker. I detta spännande föredrag berättar han öppet och personligt om spelet bakom de politiska kulisserna, om vardagsarbetet i riksdagen, om de stora politiska händelserna och om politikens komplicerade relation till den tredje statsmakten – media. 

Det är den senaste matchen som gäller – att kombinera livets olika roller

Få svenskar har en yrkespalett som går att jämföra med Thomas Bodströms. Genom åren har han arbetat som minister i den svenska regeringen och chef för justitiedepartementet, advokat, författare och allsvensk högerback i AIK. Hur vet man vilken väg i livet man ska välja? Vad förenar de olika rollerna? Hur får man tiden att räcka till när man både är chef över ett departement och fyrabarnspappa? Och hur hanterar man kritiken? I ett öppenhjärtigt föredrag med spännande berättelser från till synes vitt skilda världar, delar Thomas med sig av sina egna erfarenheter av att kombinera många olika roller i yrkeslivet, och berättar hur han trots höga poster och viktiga uppdrag kunnat skydda sitt privatliv. 

Att kommunicera som minister, advokat och författare

Thomas Bodström har arbetat med olika former av kommunikation i hela sitt yrkesverksamma liv, både med det talade och skrivna ordet. Som advokat pläderar han i rättssalar, som författare skriver han bästsäljande böcker och när han var minister höll han tal både i Sverige och internationellt och debatterade i brinnande direktsändningar. Vad förenar kommunikationen i alla dessa fall, och vad skiljer den åt? I ett stimulerande föredrag berättar Thomas Bodström om hur han själv arbetar med kommunikation och delar med sig av personliga tips och råd. Han avslöjar också hur olika kommunikationen kan se ut i Sverige, EU och USA.

Print Friendly, PDF & Email