Contents utbud

Stig WiklundI över 25 år har Stig Wiklund varit verksam som mental tränare, coach, föreläsare och inspiratör med mycket goda resultat. Flera av de som Stig har jobbat med har tagit väldigt många OS- och VM-medaljer. Sammantaget har det blivit 34 medaljer varav 9 guld!

Under de senaste åren har det publicerats närmare 200 artiklar och flera TV- och radioinslag om Stig och hans mentala coacharbete!

Stig har också skrivit tre böcker om mental träning de senaste åren, och nu är en fjärde på gång. Det är Vägen tillbaka med en av världens bästa skidskyttar genom tiderna, Helena Ekholm, och boken Våga välja eget spår med OS-guldmedaljörerna Anna och Johan Olsson. Det tredje boken som kom ut i september 2015 är Huvudrätt – mental träning för alla, tillsammans med VM-hjälten Johan Olsson och världsauktoriteten inom mental träning Lars-Eric Uneståhl! Nu är en ny bok på gång med Johan Olsson som heter Våra bästa mentala råd.

Stig jobbar med många som har lyckats väldigt bra och har fina framgångar inom näringsliv, ledarskap och politik.

Stig är en uppskattad föreläsare som blandar både humor och allvar. Ingen lämnas oberörd! Han kan prata om mental träning, det coachande förhållningssättet, inspiration, motivation, förändringar, teamutveckling, den goda arbetsplatsen mm. Du kan följa Stigs arbete i bloggen som finns här nedan.

• Stig har framgångsrikt coachat skidåkerskan Anna Olsson till OS-guld i Turin 2006 och VM-silver 2009.
• Han har också jobbat med skidskyttestjärnan Helena Ekholm, som tog VM-guld och brons 2009 och 2011.
• Nu coachar Stig flera världsstjärnor, bland andra Johan Olsson som tog flest OS-medaljer (ett OS-guld och två OS-brons) av svenskarna i OS i Vancouver 2010. Johan vann 5-milen i VM 2013. Han tog också OS-guld och OS-silver i OS 2014 och VM-guld, silver och brons i VM i Falun 2015. Johan har nu 6 OS-medaljer och 7 VM-medaljer.
• Stig coachar även Sofia Henriksson som har tagit flera Junior VM-medaljer. Sofia en av Sveriges nya världsstjärnor på skidsidan.
• Stig jobbar också med Teodor Peterson som vann sprintvärldscupen säsongen 2011-2012 och tog två OS-medaljer i OS 2014.
• En annan världsstjärna som Stig jobbar med är Britta Johansson-Norgren som är världens bästa långloppsåkare på skidor.
• Stig jobbar med Travteam Robert Bergh – en av Sveriges och världens bästa travtränare – årets travtränare 2013 och 2014 i Sverige.
• Stig jobbar också med Johnny Takter – en av Sveriges och världens bästa travkuskar.
• Sedan 2004 jobbar också Stig med ICA Rosen i Nyland, som har fått flera fina utmärkelser. Dessutom med Tomas Mörtsell, framgångsrikt kommunalråd i Storuman.
• Stig har tillsammans med medarbetarna på LRF Västernorrland byggt upp Den goda arbetsplatsen, som fått utmärkelse i Sveriges bästa arbetsplats år 2000.

Print Friendly, PDF & Email