Contents utbud

Stefan SaukFöreläsare, moderator & coach

Stefan Sauk har varit verksam som skådespelare sedan 80-talet. Nu inleder vi ett samarbete med Stefan som föreläsare, moderator och coach.

När Stefan föreläser om kommunikation tar han bland annat upp följande: Förmågan att tala inför publik, Varför vi blir nervösa och Vad vi kan göra åt det.
Utöver detta erbjuder han coaching och föreläsningen Livet är förändring – förändring är livet tillsammans med Peter Jonsson (läs mer om föreläsningen klicka här).

För den breda publiken är Stefan mest känd som galningen i det kultförklarade inslaget Tillfälligt Avbrott i Lorry, där han med frenesi levererade satiriska betraktelser. Där myntade han även uttrycken Det é mycké nu och Jag är skeptisk.

Sauk är också känd för att ha spelat rollen som Carl Hamilton i filmatiseringen av Jan Guillous roman Vendetta. Han har även skrivit manus och varit medproducent i flera filmprojekt. Sauk har också verkat som coach för ett antal av våra främsta processadvokater.

Om kommunikation, kroppens signaler och feedback
Stefan föreläser, coachar och utbildar inom ämnet kommunikation och så här resonerar Stefan kring detta ämne;

– Kommunikation är ett ord som används allt oftare och det finns självklart ett skäl till detta, säger Stefan.

– Det är en av de absolut viktigaste nycklarna i nästan alla sammanhang, både i det lilla och i det stora. Det är oftast själva förutsättningen för att ett projekt lyckas eller inte. Det är också den viktigaste egenskapen i all form av ledarskap, förmågan att kommunicera.

– Då kan jag tycka att det är lite synd att vi har så pass dålig koll på hur det där egentligen fungerar.

– Vi människor kommunicerar hela tiden, egentligen bara genom att finnas till. Hur vi går, står, sitter, talar, tittar… t.o.m. genom hur vi ser ut… Bara en sådan sak. Man brukar ju säga att orden, det talade språket, bara representerar de tre tiondelarna av isberget som syns ovanför vattenytan, de andra sju tiondelarna av den mänskliga kommunikationen sker under ytan, på frekvenser som vi egentligen inte har en aning om hur de fungerar, vi kan i bästa fall bli lite medvetna om de signaler som vi sänder ut.

– Mer än så är det faktiskt inte. Men det förutsätter ju att jag har fått någonting som liknar det som skulle kunna kallas personlig feedback. Det är ju dessvärre något som vi inte är bortskämda med. Feedback som inte är personlig är inte värd namnet.

– Hur ska jag göra för att få människor att lyssna på det jag säger, hur kan jag få människor att bli berörda av det jag säger, hur ska jag verka trovärdig och framförallt, hur ska jag undvika att bli nervös när jag ska tala inför en publik eller framför en kamera, säger Stefan Sauk som kan bokas som både föreläsare, coach, utbildare och som moderator.

Print Friendly, PDF & Email