Contents utbud

Sofia RasmussenSofia Rasmussen är omvärldsanalytiker och författare och föreläser bland annat om omvärldstrenderna som formar framtidens arbetsmarknad, ledarskapet av unga, Employer Branding, den unga generationens värderingar och livsstilar, karriär och personlig utveckling samt jämställdhet. Sofia har med sina cirka 300 föreläsningar och moderatoruppdrag i bagaget skapat en unik talarstil som av kunderna beskrivits som professionell, vass, underhållande och tankeväckande. Sofias föreläsningar lockar ofta till skratt trots att de i huvudsak är kunskaps- och undersökningsdrivna. Hon har föreläst för företag och organisationer inom i princip alla branscher.

Sofias eget analysföretag genomför bland annat den årligt återkommande studien Ungdomsfokus tillsammans med Nyheter24. Ungdomsfokus är en av de viktigaste studierna kring ungas värderingar och framtidsambitioner. Vad vill unga ha ut av arbetslivet och hur kan du som arbetsgivare attrahera, leda och behålla de unga talangerna?

Sofia är tillsammans med Viktoria Höglund även författare till boken ”Från Jobbdröm till Drömjobb – Dags att ta steget?” Varför har självförverkligande genom jobbet blivit så avgörande för så många svenskar och vad är det som, trots detta, gör att så många inte har sitt drömjobb?

Sofia arbetade under sju års tid som seniorkonsult på konsult- och analysföretaget Kairos Future. Hon har en magisterexamen i Statsvetenskap från Stockholms Universitet och har tidigare även arbetat med kvinnors mänskliga rättigheter.

Några av Sofia Rasmussens föreläsningar
· Morgondagens ledarskap och arbetsliv – de viktigaste omvärldstrenderna som formar framtiden
· Konsten att attrahera, behålla och leda den unga generationen
· Den otåliga generationen. En föreläsning om dagens unga och vad vill de vill ha ut av arbetslivet
· Med unga som målgrupp – hur ser de på sociala medier, reklam och kommunikation?

Print Friendly, PDF & Email