Contents utbud

Sofia FalkBattle of the numbers – högre lönsamhet med fler kvinnliga chefer

Sofia Falk är 80‐talisten och entreprenören som bestämde sig för att utmana storbolagen. Hon är en av initiativtagarna till projektet ”Battle Of The Numbers” och har hjälpt över 40 globala bolag med att få fler kvinnor till operativa chefspositioner.

Det var när Sofia Falk studerade statsvetenskap i Uppsala som hon lockades att göra lumpen med målet att bli underrättelseagent. När hon senare arbetade inom underrättelsetjänsten i Kosovo och Bogotá var hon en av få kvinnor, och märkte att hon som kvinna inte kunde vara sig själv och få utlopp för 100% av sin potential. I tron om en jämnare könsfördelning lämnade hon det militära för att upptäcka att det i hennes civila karriär som risk- och krishanteringskonsult såg minst lika illa ut. Även om det där fanns fler kvinnor än i Försvarsmakten så var cheferna män och chefsrollen var formad för att passa dem.

Sofia inspirerades att starta Wiminvest AB där hon genom att prata affärsnytta och strategiska fördelar inspirerar till varför en ökad mångfald leder till bättre resultat. Wiminvest har sedan 2008 arbetat med mer än 40 globala bolag och hjälpt dem i processen att få fler kvinnor till operativa chefspositioner. Hon vet vad det är som gör skillnad och kan på ett inspirerande och medryckande vis dela med sig av sina erfarenheter.

Sofia skräddarsyr sin föreläsning efter kundens önskemål. Hon kan inspirera genom goda exempel från Sverige och globalt kring vad företag redan gör för att öka andelen kvinnor att nå chefspositioner. De som vill kan engageras till förändring genom att få testa verktyg för att få medarbetare att optimera och kommunicera sin potential i organisationen. Sofia föreläser även om entreprenörskap och personlig utveckling.

Sofia har fått följande utmärkelser och förtroendeuppdrag:
• Initiativtagare till projektet Battle Of The Numbers tillsammans med Cissi Elwin Frenkel och Eva Swartz Grimaldi.
• Utsedd till en av ” Sveriges 101 supertalanger” av Veckans Affärer.
• På listan tre år i rad över Sveriges bråkigaste kvinnor i näringslivet som utses av affärsmagasinet Passion for business.
• Utsedd till Sveriges taleskvinna för EU:s initiativ ”Equality pays off”.
• Deltagare i Fredrik Reinfeldts delegation Northern Future Forum med uppgift att leda workshops med de nordiska och baltiska regeringscheferna, samt Storbritanniens premiärminister, kring lösningar för att få fler kvinnor till operativa chefspositioner.
• Deltagare i en referensgrupp för Hillary Clintons internationella råd för kvinnligt entreprenör- och ledarskap.
• Deltagare i referensgrupp för regeringens ”Ja-delegation” (Delegationen för jämställdhet i arbetslivet).

“We don’t want to be an old-boring-white-male-engineering company. Balanced teams generate better results and culture in the long term.We need to act. Fast. ”

Print Friendly, PDF & Email