Contents utbud

Sissela Kyle


Sissela Kyle

Sveriges roligaste kvinna. Och väldigt mycket mer. Sissela Kyle är en av våra mest etablerade och uppskattade skådespelare som rör sig i många fält och genrer.

Sin stora publik har Sissela genom åren fått mycket via sin medverkan i en mängd TV-produktioner. Vi har kunnat se henne i bl a Parlamentet i TV4, Nisse Hults Historiska Snedsteg, Adventskalendern Håkan Bråkan och i humorserien Hjälp. Sissela har även medverkat i flera biofilmer bl.a Bombay Dreams, Min frus förste älskare, Fröken Sverige, Familjehemligheter och Kopps.

Sissela är även en välrenommerad komedienn i privatteatervärlden och har fått ta emot hela 3 Guldmasker – senast för sin insats i China-Revyn som gick för utsålda hus i 18 månader. Sissela tillhörde även originalensemblen i R.E.A. på Hamburger Börs i Stockholm.

Hennes enmansrevy ”dina dagar är räknade” beskrivs bland annat som: En parodi-revy-monolog. Sveriges roligaste kvinna för första gången frisläppt på egen hand.
En helaftonsrevy där Sissela lagt beslag på alla figurer själv. Ogenerat. Obeskrivligt. Omistligt. En föreställning i två akter.

Som en av våra mest hyllade scenpersonligheter är Sissela Kyle en mycket uppskattad föreläsare, konferencier och moderator. Sissela är en återkommande och uppskattad Sommarvärd i P1 och också mottagare av Povel Ramels ”Karamellodiktstipendium”.

När Sissela Kyle föreläser kan hon vara både rolig och bitsk men elakheten har en gräns. Överskrider man den blir det plumt! Hon är snabb, driven och har perfekt timing i repliken. För att vara så träffsäker måste man vara en bra människokännare. Det är Sissela Kyle. På scenen är hon en lysande satiriker, privat vill hon vara en snäll och generös människa: “Ja, åtminstone försöker jag så gott jag kan”.

Hon föreläser under rubriken “Inte utan min Mamma”, där hon kan skräddarsy föreläsningen för att passa situationen. Sissela har en bred repertoar, så hennes föreläsning kan passa vid de flesta tillfällen.

Man behöver inte älska sina arbetskamrater…! Men i de flesta yrken ställs höga krav på förmågan att relatera till andra människor. Empati främjar samspel och är den enskilt viktigaste faktorn för att en arbetsgrupp ska fungera. Den som ger får mycket tillbaka. Med fräckhet kan man komma långt men med snällhet kan man komma (ännu) längre!