Contents utbud

Shima NiavaraniShima Niavarani fick sitt genombrott 19 år gammal med föreställningen Autodidakt i enmansakt för vilken hon stod för regi, medverkan, scenografi, musik, kostym och ljussättning. Hon turnerade med föreställningen i över ett år och för arbetet mottog hon flera priser. Hon är mest känd för sin egen solomusikal Shima Niavarani är en Übermensch som sändes i SVT 2010 och för sin roll “Maiken” i TV4-serien Allt faller som regisserades av Henrik Schyffert.

Shima Niavarani har även agerat i film och tv, till exempel en av huvudrollerna i Simon Stahos långfilm “Kärlekens Krigare”. I Dagens Nyheter fick hon utmärkelsen “En av morgondagens filmstjärnor”. Hon har även medverkat i TV-produktioner som SVT:s julkalender “Gyllene Knorren”, Livet i Fagervik, samt varit återkommande panelmedlem i SVT:s Gomorron Sverige och i TV4 Nyhetsmorgon som söndagssnackare.

Hon är även känd för sina humorkaraktärer som kan återfinnas i bland annat P3 Humors “Lilla Al Fadji”, “Bröllopsreportern” och “Humorhimlen”. Därtill även dramatiska radioteaterproduktioner såsom den suggestiva erotiska versionen av “Rödluvan och vargarna” av Angela Carter där Niavarani gjorde ett omtalat porträtt av Rödluvan, vilket ledde produktionen till Grand Prix Berlin.

I augusti 2012 var hon sommarpratare i Sveriges Radios P1.

Den 22 juli 2014 deltog hon i Allsång på Skansen och sjöng två låtar. En av dessa var hennes egenskrivna låt “Shimmy Shimmy Shimmy Shine”. Hon har också deltagit i Parlamentet och hon deltog den 1 mars 2015 i Så ska det låta.

Print Friendly, PDF & Email