Contents utbud

Sasja BeslikSasja Beslik är chef för ansvarsfulla investeringar på Nordea Assets Management. Han är en av Sveriges främsta experter på Corporate Social Responsibility (CSR) och bor i Stockholm, Sverige.

Sasja Beslik har tidigare tjänstgjort som global chef för ansvarsfulla investeringar och engagemang på Banco / ABN AMRO och som konsult för Världsbanken. Han har mer än 15 års erfarenhet av rådgivning och arbetar med multinationella företag med investeringsfrågor i Afrika, Asien och länder i forna Sovjetunionen. Han har också lång erfarenhet av hur man överbrygger risker och möjligheter inom ESG, att skapa kommersiella strategier för integrering av ESG-frågor i kapitalförvaltning, fondbolag och produkter. Sasja Beslik är ordförande i UNEP Finance Initiative Water arbetsgrupp och är medlem i styrgruppen inom PRI inom skiffergas och vattenfrågor. Han tilldelades Serafimerorden av H.R.H Kung Carl Gustaf 2013 för extraordinära insatser inom finans och hållbarhet.

Sasja Beslik är född i Bosnien och flydde till Sverige mer än tjugo år sedan för att undvika att dras in i kriget i det forna Jugoslavien. Vid en ålder av 21, gjorde han sin resa igenom hela Europa. Med 20 tyska mark i fickan och tre T-shirts i en plastpåse, flydde han genom Polen, seglade över Östersjön och kom till Sverige. Han har en kandidatexamen i journalistik och ekonomi från Stockholms Universitet och arbetade som krigskorrespondent i flera år och har rapporterat för Röda Korset, Unicef, Dagens Nyheter m.fl.

Print Friendly, PDF & Email