Contents utbud

Sarita SkagnäsBara en dotter!

Sarita Skagnes, född 1969 i Punjab i Indien, är en norsk författare. En av de populäraste sommar-prataren i P1 – En miljon lyssnade på hennes program när det sändes 9 juli 2013.

Sarita föddes som oönskat flickebarn och redan då ville hennes far ta livet av henne, sen byttes hon bort mot en pojke.  När resten av familjen flyttar till Norge lämnas Sarita kvar för att arbeta som tjänare hos släktingar i India. Som 16-åring återförenas Sarita slutligen med sin familj i Norge.

Miljöombytet ändrar dock inte hennes situation. Hon fortsätter att vara ett offer i sitt mansdominerade hem. I det nya hemlandet börjar däremot flickans själsliga utveckling.  Hon medveten om sina egna rättigheter, utvecklas slutligen till en stark försvarare av många förtrycktas rättigheter.

Saritas berättelse är ett skakande bevis på vilka tragiska öden som finns i vår värld.  Historien är också stärkande: det går att bryta sig loss från våld, underkastelse och en tyst ond cirkel. Hon berättar om sitt liv för att motivera och stärka unga att våga söka sin egen väg.

Sarita har i Norge fått många utmärkelser för sin bok inklusive Åpenhetspriset

Efter föreläsningen kommer Sarita att sälja sin bok ”Bara en Dotter”.  Genom att köpa boken bidrar du till att bekämpa villkoren för flickor eftersom att större delen av intäkterna från boken går till utbildningsprojekt för utsatta flickor.

Print Friendly, PDF & Email