Contents utbud

Paolo RobertoPaolo Roberto har ett förflutet som värsting och gängledare i Kungsträdgården i Stockholm, där av smeknamnet ”Kungen av Kungsan”. Han har även varit professionell boxare. Efter den tuffa matchen i oktober 2003 där han knockades medvetslös har han bestämt sig för att lämna boxningen. Bakom sig har han en karriär med 33 proffsmatcher, av vilka han vunnit 28. Idag är Paolo en respekterad debattör och programledare och en av landets mest efterfrågade föreläsare.

”Att ha ”fighting spirit” är naturligtvis viktigt i boxning men det är också en viktig ingrediens i det dagliga livet. En lördagskväll på ett kallt ringgolv på Åland låg jag knockad och sov. Jag hade inte bara blivit av med min mästartitel utan jag var också arbetslös. På måndagen veckan efter hade jag startat ett nytt företag och på onsdag samma vecka hade jag sålt in sex stycken dokumentärer till TV 3.
Jag gillar att göra saker som jag egentligen är rädd för. Det är kul att vara skraj. Rädsla är en positiv drivkraft. Jag är inte rädd för att misslyckas. Vi är generellt så jävla skraja för att göra saker som ligger utanför vår trygghetszon, men det är ett större misslyckande att aldrig ens prova.”

Med sin brokiga bakgrund och sitt frejdiga humör håller Paolo sina åhörare fängslade och han är aldrig rädd att om så önskas ge sig in i diskussioner om de mest skiftande ämnen.

Paolo är en riktigt bra och karismatisk föreläsare som gått från utanförskap och kriminalitet – till elitidrottsman, framgångsrik företagsledare, författare (trots dysleksi), debattör och “världskändis” genom Millenium-böckerna. Föreläsningen är rolig, tänkvärd och enormt inspirerande. Kundcitat “Otroligt nöjda, bästa föreläsningen någonsin tyckte många. Han var engagerande, entusiasmerande och berättade sin historia med både allvar & humor”.

Print Friendly, PDF & Email