Contents utbud

Nour El-RefaiNour El-Refai har på kort tid avancerat som publikfavorit i olika humorproduktioner. Efter att ha slagit igenom som sidekick i Melodifestivalen är hon nu känd för de flesta med sin råa och feministiska humor och har tagit den svenska humorscenen till en ny nivå. Hon personifierar en mångbottnad komik som med sällsynt tajming lotsar svensk humor in i framtiden och skapar debatt.

Nour är komiker som dessutom arbetar som skådespelerska och manusförfattare. Hon är känd för sticka ut med sin råa, feministiska humor och att hon ständigt spränger gränserna.

Nour slog igenom med det egna humorprogrammet Raj Raj på TV4 och har på kort tid blivit känd genom olika humorproduktioner. Hon var “reporter” under Melodifestivalen i SVT under våren 2008 och samtidigt medverkade hon i humorprogrammet Morgonsoffan i samma kanal. Hon medverkade även i Henrik Schyfferts humorprogram Sverige Pussas och Kramas i Kanal 5. Nour har även varit med i ett antal svenska filmer och under 2009 kunde man se henne som karaktären Bitterfittan i humorprogrammet Ballar av stål, samt i svenska Wipeout på Kanal 5. Under hösten och vintern 2009 medverkade hon i humorprogrammet Cirkus Möller på TV4 och under 2010 är hon även aktuell med den svenska verisionen av “Grease” med Marie Serneholt i huvudrollen.

FÖRELÄSNINGEN – VÄRLDEN ENLIGT MIG
I ett samtal om makt och humor möter ni Nour och hennes tankar kring vad som är modigt och inte.
”Världen enligt mig” är en personlig berättelse om hur det är att växa upp med en ensamstående mamma, som ensam tjej med tre bröder. En mamma som är städerska och aldrig får pengarna att räcka. Hur det är att vara underklass, invandrare och drömmen om att få vara svensk och att bli skådespelare. Om hur Nours uppväxt har påverkat hennes yrkesliv och varför hon har blivit feminist. Om utanförskap och om kämparglöd – en föreläsning för att inspirera och ge hopp.
LÄNGD: 30 alt. 45 min

Print Friendly, PDF & Email