Contents utbud

Nils “Nisse” SimonsonNils ”Nisse” Simonsson är hjärnkirurgen som efter 35 år som läkare lade skalpellen åt sidan och sadlade om till föreläsare. Nils ger en underhållande föreställning där han blandar sina kunskaper och erfarenheter med mängder av bilder och tydliga exempel direkt ur livet – helt i linje med sitt eget budskap om att hjärnan är bäst på att ta in det som är visuellt och konkret.

Nisse föreläser om våra biologiska och inlärda ”klurigheter” i hjärnan och hur den fungerar inom en mängd områden såsom: stress, förändring, kreativitet, minne, inlärning, lycka, kommunikation. Nils är välkänd för sin föreläsning: Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Nisse har skrivit många böcker om hjärnan, exempelvis: Alltid nåbar – aldrig ifred (2013).Här tar han upp frågan om vår hjärna klarar att hantera den flod av information och den snabba utveckling som dagens teknik mer eller mindre tvingas på oss. Andra titlar är Hjärnbruk, Hjärnvägar och Hjärnpiller.

Nisse får med sina unika kunskaper, sin förmåga att locka till skratt och sitt enkla humoristiska språk gemene man att inse hur vi styr hjärnan genom våra tankar. Nils kan med sin stora bredd och erfarenhet anpassa föreläsningarna till alla sammanhang. Lyssna till en vass föreläsare som arbetar efter tre ledord: lära, roa och beröra!

Print Friendly, PDF & Email