Contents utbud

Navid ModiriKommunikatör och artist som föreläser om kreativitet, integration och mångfald. Navid skapar samtal som gör skillnad.

Navid Modiri är kreatör, artist, föreläsare och samtalsaktivist som arbetar med samtalet som verktyg och hur vi kan bli bättre på att prata med och lyssna på varandra.
Navid är född 1983 i Iran, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Malmö. Han har stått på scen sen han var 16, varit programledare i P3 och i Sveriges television med ”Filmkrönikan” och ”Diktatorn” samt gjort hundratals framträdanden som föreläsare och med sitt band ”Navid Modiri & Gudarna”. Navid älskar att ställa nyfikna frågor, sätta igång människors fantasi, få oss att tänka på förändring och framtid och använda vår kreativitet för att skapa en bättre värld. 2009 fick han Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra”, vann priset som årets kommunikatör och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris. Han har samlat in 50.000 med hjälp av sina Facebookkompisar för att spela golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, sommarpratat i P1 om att ”Allt är påhittat” och tillsammans med Svt och UR låst in 8 unga människor i programmet ”Diktatorn” för att undersöka vad demokrati egentligen är.

AKTUELLT – FÖRELÄSNING “Alla vill ha mångfald men ingen vill dö”
Info: I en värld av terrorism, diskriminering, rasism och mångfaldsprojekt är det många som pratar om hur viktigt det är med mångfald men det är få personer och organisationer som vågar ställa den obekväma frågan:
– Hur uppstår VERKLIG mångfald?
Navid Modiri är född i Iran och uppvuxen i Sverige och tar avstamp ur sitt eget mellanförskap för att arbeta med integration. Han har spelat golf med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, samlat hundratals människor för att prata med varandra med nätverket ”Sverige 3.0” och arbetar aktivt med kreativitet och humor som metod för att närma sig mångfald så att fler vågar prata om det.
Föreläsningen är en blandning av teori, storytelling och praktiska samtalsövningar som aktiverar och engagerar publiken.
Längd: ca 45 min till en heldag

AKTUELLT – FÖRELÄSNING “Allt är påhittat – bli en sån som hittar på”
Info: Har du tänkt på att allt du ser runt omkring dig är påhittat av människor som du och jag? Det innebär att det som kommer att skapas framöver och också framtiden är ett gemensamt mänskligt påhitt. Frågan är därför inte om vi kommer att fortsätta hitta på utan om du kommer vara en sån som hittar på eller en sån som bara finns i andra påhitt.
Kreativitet har funnits sedan människan ställde sig på bakbenen och skiljde sig från aporna och är allt du ser runtomkring dig är ett direkt resultat av att människor som levt innan dig har hittat på saker. Hur kan du bli mer kreativ? Hur kan er organisation lära sig att tänka större och skapa framtiden istället för att bara finnas sig i den? Hur kan man träna på att bli mer kreativ och samtidigt bli mer produktiv?
Navid Modiri har arbetat med kreativitet på scen, i egna projekt, i organisationer och i större samhällsprojekt i över 15 år. Föreläsningen är en blandning av teori, storytelling och praktiska samtalsövningar som aktiverar och engagerar deltagarna.
Längd: ca 45 min till en heldag

CITAT FRÅN TIDIGARE KUNDER:
”Navid lämnar ingen oberörd. Varm, humoristisk, modig och klok och en fantastisk talare. Han är en riktig källa till inspiration och glädje.” // Sofia von Celsing / People Operations på Spotify

”Navid Modiri bidrar med sunt förnuft! Med insikt i mångfald, näringsliv och kultur ger Navid allt till dig som lyssnar! Lyssnar du inte kan jag garantera att du missar nåt….” // Niklas Olausson / Ikea Bäckebol

Print Friendly, PDF & Email