Contents utbud

Mikael AnderssonEn oerhört stark vilja att lyckas med det till synes omöjliga!

Mikael Andersson är född 1964, han är gift, har två barn och arbetar heltid. Egentligen en helt vanlig livssituation om det inte vore så att Mikael har varken armar eller ben. Hans föreläsningar handlar om resurser och möjligheter i livet. Och om inspiration. Hans historia har fängslat tusentals svenskar som hört honom live eller på tv eller läst någon av de många artiklar som skrivits om honom. Väldigt många i Sverige såg TV-dokumentären om Mikael Andersson och undrade hur det är möjligt. Hur kan man, utan armar och ben, ta sig fram i livet på det sätt som Mikael gör?

Med en elektrisk rullstol, anpassad bil och framför allt en vinnande attityd tar han sig fram i livet. Varifrån kommer denna kraft som ger honom denna enormt positiva attityd och detta smittande leende? Varifrån kommer denna vilja att lyckas med det till synes omöjliga? Han ger inga självklara svar och inga färdiga lösningar, men inspirerar och delar med sig av sina tankar kring din livssituation och dina egna möjligheter. Mikael har skrivit boken ”Armlös, benlös men inte hopplös”!

Ämnen Mikael talar om:

-Tankens Kraft
-Upptäcka och utveckla dolda resurser
-Bemötande
-Kommunikation – en viktig byggsten för ökad förståelse
-Vägval – att sitta bredvid och titta på eller kliva fram och ta för sig
-Misslyckande eller seger – olika sätt att se det

I sina föredrag berättar han om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar och hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Mikael är övertygad om att det yttersta ansvaret för att våga språnget ligger hos den enskilde individen själv. Vi är själva ansvariga för vad som händer oss i livet. Vi skapar vår egen verklighet och det är den egna tankens kraft som avgör om vi väljer livet eller inte. Föreläsningen ger ett vidgat perspektiv på livet. En mycket rolig och fängslande upplevelse som lever kvar i minnet.

Print Friendly, PDF & Email