Contents utbud

Mikael Andersson

Micke Andersson forskar i hur hjärnan fungerar i olika situationer. Hans nya föreläsning “Hjärnan regerar” som jag nyligen sett är en riktigt intressant och bra föreläsning och något som jag vill informera om och rekommendera.
Han fick sin första upplevelse av press och hjärnans reaktion vid tio års ålder och har sedan dess forskat om hjärnan. Han har utbildat hundratals idrottare och ledare i hur man presterar under press.

Micke pratar ingående om nya hjärntränings och inlärningsmetoden “Microlearning” som har blivit enormt stort i Japan, Sydkorea och inom IT sektorn i USA. Han går också igenom hur man kan utveckla hjärnan lite i taget genom Kaizen som ordagrant betyder “Förändring Bra” eller förbättra lite i taget till det bättre.
Andersson reder ut begreppen om digitaliseringen, hur ofta man kollar mobilen och hur hjärnan reagerar och kan agera i vår nya framtid, i något som han kallar “Heroin eller vitamin”. Micke går också igenom fördelar med digitaliseringen eller vad han kallar “Digitaliseringen utan domedagsprofetior” och avslutar med en spännande blick in i framtiden.

Print Friendly, PDF & Email