Contents utbud

Mikael AnderssonMicke Andersson forskar i hur hjärnan fungerar i olika situationer. Hans nya föreläsning “Hjärnan är gjord för Microlearning” som jag nyligen sett är en riktigt intressant och bra föreläsning och något som jag vill informera om och rekommendera.

Han fick sin första upplevelse av hjärnans reaktion vid tio års ålder och har sedan dess forskat om hjärnan. Han har utbildat tusentals och föreläst för tiotusentals i hur man får hjärnan att lära sig nya saker och agera som man vill att den skall agera. Både i lugna och stressade situationer

Micke pratar ingående om nya hjärntränings och inlärningsmetoden “Microlearning” som har blivit enormt stort i Japan, Sydkorea och inom IT sektorn i USA. Han går också igenom hur man kan utveckla hjärnan lite i taget genom Kaizen som ordagrant betyder “Förändring Bra” eller förbättra lite i taget till det bättre.

Andersson reder ut begreppen om digitaliseringen, de bra sakerna med att få korta snabba instruktioner via mobilen och hur hjärnan reagerar och kan agera i vår nya framtid. Han avslutar med en spännande blick in i framtiden.

Sociala Medier såsom Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat är också en form av “Microlearning”, i både positiva och negativa bemärkelser. Dessa kanaler kan användas som positiva kommunikations-, informations- och inlärningsvägar om man kommunicerar till sina åhörare på rätt sätt. Oavsett vad man tycker om dem som helhet, så kan vi inte vifta bort dem, de är här för att stanna. Det bästa sättet är att lära oss hur folks hjärnor reagerar och hur ni kan kommunicera på bästa sätt.

Print Friendly, PDF & Email