Contents utbud

Mia OdabasMia Odabas är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm, och har arbetat som ekonomireporter sedan början av 90-talet. Hon har bland annat skrivit i Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Dagens Industri, Veckans Affärer och annan affärspress. I mitten av 90-talet var hon med och skapade Dolly, ett affärsmagasin utan siffror, i Stenbecks regi. Där fick människorna bakom affärerna stort utrymme. Hon har också startat en egen bilaga i Svenska Dagbladet om det unga arbetslivet, Platstorget. Dessutom har hon skrivit uppmärksammade krönikor i Dagens Industri, Sydsvenskan, e24/Svenska Dagbladet och i Veckans Affärer.

Under dryga fyra år arbetade hon som reporter och redaktör på Sveriges Televisions A-ekonomi och Aktuellt. Bland annat tillbringade hon en sommar som SVT:s korrespondent i Bryssel, och ingick också i ett ettårigt ledarskapsprogram för 14 utvalda unga ledartalanger på SVT. Vid årsskiftet 04/05 sa hon upp sig för att arbeta i egen regi. Sedan dess arbetar hon framförallt som moderator och programledare. Under hösten 2014 startade hon och några kollegor sitt egna bolag Smarta samtal.

Några röster om hennes jobb som moderator och programledare,

“Jag kan inte minnas någon moderator som matchat finansministern så bra som du”
Caroline Raxell, fd pol sak finansminister Borg

“Mia förenar mycket god kunskap med en stor dos humor. Hon bevarar alltid det goda klimatet på scenen, vilket får de intervjuade att blomma ut och öppna sig mer än de annars skulle ha gjort”.
Caroline af Ugglas, aktiechef och ägarstyrningsansvarig Skandia Liv Kapitalförvaltning

“Jag har deltagit i flera debatter/seminarier där Mia har modererat. Hon gör det med finess – alltid väl påläst, öppen för deltagarnas uttryck och med en professionalism som ger åhörarna en idérik och spänstig debatt”.
Gudrun Schyman, partiledare FI

“Intresserad, inbjudande utan att ta för mycket plats. Balanserad”.
Michael Treshow, styrelseordförande Unilever

“En bra moderator ska vara påläst och visa engagemang. Där jag har medverkat har Mia visat prov på båda dessa kvaliteter”.
Bengt Dennis, fd Riksbankschef, nu rådgivare i ekonomiska och politiska frågor

 

Print Friendly, PDF & Email