Contents utbud

Meg Tivéus– föreläsare, ledare & styrelseproffs –

Meg Tivéus har under årens lopp samlat på sig en bred erfarenhet av ledarskap. Förutom en civilekonomexamen från Handels i Stockholm har Meg läst psykologi, sociologi och medicin.

Detta har gett henne ett djupare perspektiv och en djupare förståelse för ledarskapet, som hon gärna delar med sig av. Hon har varit vd för Svenska Spel, vice vd för Posten samt affärsområdeschef inom Åhléns och divisionschef inom Holmens bruk.

Meg har gjort sig känd som en entusiastisk och karismatisk ledare och har blivit utsedd till en av landets mäktigaste kvinnor.

Till unga kvinnor ger hon rådet:

– Skaffa en utbildning. Odla din självkänsla. Du är inte dummare än andra! Var modig! Säg ja!

Under sina föreläsningar ger hon sin syn på ledarskapet – hur bör en bra ledare agera – och i synnerhet en kvinnlig ledare.

Idag har hon styrelseuppdrag bl a i Billerud, Boss Media, Cloetta Fazer, CTF, Nordea Fonder och Swedish Match. Hon är också ordförande i Sprit och vinleverantörernas förening.

Kulturfrågor ligger henne varmt om hjärtat och hon är sedan länge bl a ordförande i Svenskt Kulturarv. Hon har suttit 7 år i Kungliga Operans styrelse och sitter nu i styrelsen för Nationalmuseum och Skansens vänner.

Print Friendly, PDF & Email