Contents utbud

Mark LevengoodMark är en amerikansk finlandssvensk som inte drar sig för att hoppa huvudstupa in i det okända. Han är älskad av hela svenska folket på grund av sin generositet och öppenhet som han har visat som uppskattad programledare inom radio och TV.

En knivskarp drömmare och kulturpersonlighet som uppmanar oss att glimra. Han fann sig tillrätta i världen först när han insåg att han inte riktigt passade in i de färdiga mallarna utan var tvungen att stöpa sig en egen. Även om det är lite svårt att begripa sig på det, så tycker Mark att livet är väldigt roligt.

I sitt arbete såväl som programledare som chef har han kommit i kontakt med människor och situationer som stimulerat till eftertanke. Och utifrån en rätt personlig plattform gillar han att delge en del av sina slutsatser. En av dessa är att han inte tycker om små hundar… För övrigt tycker Mark själv att han är ”rätt skoj”.

Mark har jobbat inom radio, TV, dags- och veckopress. Han har blivit prisbelönad såväl i Sverige som internationellt för programmen. 1995-1999 var han biträdande dramachef på SVT Drama och nu arbetar han med profilering av dramautbudet inom SVT.

Vid sidan om detta arbetar han med föreläsningar, konferencier- och moderatorsjobb och skivinspelningar bland huvuduppgifterna. Mark talar gärna i syfte att uppmuntra medarbetare i tider av personlig eller organisationell förändring eller förnyelse.

Print Friendly, PDF & Email