Contents utbud

Lydia CapolicchioLydia är journalisten som under många år levererat nyheter, dokumentärer och underhållning till tv, radio och tidningar.

Allt från krigsreportage och debatt-program till Eurovision Song Contest har gjort att hennes breda erfarenhet efterfrågas även utanför Sveriges gränser.

…och så har hon flugit svenska jaktplanet Viggen.

Som producent, redaktör och reporter har självklart kommunikation i alla former varit en passion. Förmågan att skapa förtroende på ett ögonblick har
gjort att hon idag arbetar regelbundet med näringsliv, stat och kommun som strategisk kommunikatör, moderator mm.

Genom sina italiensk-slovenska rötter klappar förstås hjärtat extra mycket för Europa-frågor. Lydia är bland annat styrelseledamot i Italienska Handelskammaren.

Vad är en moderator?
I den svenska ordlistan står det; ”…mötesledare, samtalsledare, person som underlättar och bidrar till att skapa tydlighet, delaktighet och positiv process under möten och konferenser.”

– Först i mina uppdrag som moderator kan jag se hur vårt samhälle egentligen fungerar och mår på nära håll. Det blir liksom ett ständigt matande av lärdomar, idéer, innovationer som jag alltid tar med mig till nästa uppdrag. Det finns inget uppdrag som liknar det förra och man är aldrig bättre än sitt senaste uppdrag.

Vad är ett lyckat budskap?
– Personligen tror jag att nyckeln till ett väl mottaget budskap handlar om hur man gör publiken delaktig i det som händer på scenen. Det finns liksom inga alternativ – toppbetyg i publikens värdering är alltid målet. Funkar det inte hos dom så har inget funkat…

Print Friendly, PDF & Email