Contents utbud

Katarina BergKatarina Berg har varit HR chef på bl.a. Swedbank, 3, Kanal 5, som under hennes ledning blev utsedd till Sveriges bästa arbetsplats. Numera är hon HR chef på Spotify.

Som personalchef har Katarina Berg ett stort ansvar för företagskultur och värderingar. Katarina menar att det är viktigt att alla får vara med och bestämma. Personalomsättningen där hon har arbetat har varit låg och sjukfrånvaron ännu lägre. Kraften kommer när alla lever upp till det vi gemensamt kommit fram till, säger Katarina. Det gäller att utveckla ett visst synsätt. Medarbetarna måste betraktas som den viktiga kommunikationskanal de faktiskt är och hand i hand med detta kommer att HR är marknadsförarnas högra hand. Och det gäller att betrakta arbetet som utförs av medarbetarna i företaget som en strategisk affärsidé i sig. Slutligen måste man ha en obändig vilja att sätta den dolda kraften i rörelse.

På frågan om vad som ligger bakom framgångarna svarar Katarina att det hela är ganska enkelt. – ”Vi gör ingenting unikt. Vi pratar om manifest, visioner, mål och värderingsarbete precis som alla andra. Skillnaden är att vi inte bara pratar. Vi försöker också leva som vi lär, och vi vågar låta personalen vara med och fatta beslut.”

Katarina Berg blev nyligen utnämnd till 2010 års vinnare i kategorin hälsobefrämjande i ledarskap på Kompetensgalan som arrangeras av tidningen Chef. Katarina vann kategorin för att hon lyckats höja statusen på hälsofrågor och skapa fantastiska resultat inom området. Under hennes tid på 3 har sjukfrånvaron sjunkit ifrån 17 procent till 3 procent.

3 har även utsetts av Veckans Affärer till en av Sveriges bästa arbetsplatser för kvinnor sedan Katarina Berg började arbeta där. Katarinas föredrag upplevs alltid som mycket inspirerande med massor av konkreta tips på hur man som ledare går från ord till handling.

Föreläser om bland annat.

Hälsofrämjande Ledarskap
Värderingar som HR-strategi
Att skapa en attraktiv arbetsplats

Print Friendly, PDF & Email