Contents utbud

Karl RybergKarl Ryberg arbetar med att undervisa om färgpsykologi på företag, organisationer, skolor och sjukhus. Han är utbildad arkitekt och psykolog vilket är en intressant kombination. Karl har författat boken ”Levande färger” som är en bok om modern färgpsykologi.

Enligt Karl så syns vackra färger genast. I naturen är färger det snabbaste och mest effektiva signalspråket. I vår miljö har färger alltid haft stor betydelse inom terapi, inredning och mode. Karl menar att färger reglerar en mängd viktiga livsfunktioner som har avgörande betydelse för vår hälsa. Färger tillför oss nödvändig biologisk information och påverkar vårt känsloliv. Om vi kan ta till oss denna kunskap så kan vi berika våra liv.

Många företagare har blivit mer medvetna om färgernas betydelse för att deras personal ska må bra, men kunskaperna hos dem som ritar och bygger hus är fortfarande dålig, säger Karl. Färgerna är för hjärnan vad vitaminerna är för kroppen. Hjärnan vill ha färger för att stimuleras och bli kreativ, för att få information och för att orientera sig.

Print Friendly, PDF & Email