Contents utbud

Jonas GardellJonas Gardell är en av våra mest älskade och uppskattade artister, författare och komiker.

Modet att våga bryta invanda mönster och att prova nya vägar är något som Jonas ofta tar upp när han föreläser. Detta vägval är ofta förknippat med smärta och svårigheter men det är alltid lika givande att våga stå för den man är. Jonas beskriver dessa saker lika passionerat i sina böcker som sina föreläsningar.

Jonas föreläsningar handlar om människan, livet och relationer. Ett ”pepping-möte” i syfte att bygga upp åhörarnas självförtroende och få dem att våga förändras. När vi föds blir vi det som andra säger att vi är, men vi kan födas igen. Men för att pröva en ny väg måste vi vika av från den gamla, vi måste bli avvikare. Ordet i sig har en oerhört negativ klang. Orsaken enligt Jonas är att vi i vår svenska kultur är så rädda för den som går sin egen väg att vi laddar själva verbet negativt.

Minst lika viktigt som att gå sin egen väg är att känna att man får misslyckas. Vi måste finna oss i att det kan gå åt fanders, men det finns många olika attityder till misslyckanden, säger Jonas. Du är inte fånge, du är fri. Bli inte ditt livs gisslan. Fiskar som skriker handlar om människor som är instängda och inte vågar leva livet fullt ut. Tänk dig en grupp guldfiskar i en glasbubbla som gapar, det ser ut som de gäspar men egentligen är det ett rop på hjälp, de vill ut, skriker ut sin frustration.

Som föreläsare är Jonas Gardell en sprudlande estradör som verkligen ger allt på scenen. Han vågar vara utlämnande och äkta som den han är. Det är omöjligt att inte ryckas med i Jonas framträdande då han med stort engagemang ger allt av sig själv.

Print Friendly, PDF & Email