Contents utbud

Johan Staël von HolsteinEntreprenör – Författare – Föreläsare

Johan Stael von Holstein är serieentreprenören som blev känd genom att han grundade IT-företaget Icon Medialab. Efter den smått hysteriska IT-eran, valde han att flytta till Verbier i för att varva ner. Nu är han tillbaks i Sverige, mer aktuell än någonsin.

Hans nya företag heter IQube, ett centrum för tillväxtentreprenörer. Här ska nystartade företag kunna hyra lokaler och sitta i en professionell miljö från dag ett som nyblivna företagare. Tanken är att samla många resurser och möjligheter på ett och samma ställe, och Johan hoppas bland annat kunna erbjuda rådgivning, konferensmöjligheter och en mötesplats för kapital, teknisk kompetens och kreativitet.

När Johan föreläser, pratar han gärna om Jantelagen, det svenska skolsystemets sätt att lära ut entreprenörskap, och konsten att se möjligheter i stället för hinder. Han delar även med sig av råd, tips och egna erfarenheter från näringslivet.

Johans fem bästa tips till dig som vill starta eget:

  • Var aldrig rädd för att gå din egen väg och säga vad du tycker. Våga stå för ditt företag och det val du gjort när du startat eget.

  • Ta till dig människor som kan inspirera och stötta dig och försök att inte bry dig om människor som inte vill uppmuntra dig i dina företagarplaner.

  • Betrakta ditt nystartade företag som en viktig nystart. Jag är själv ett levande bevis på att det definitivt går att misslyckas med ett projekt men sedan komma igen på nytt. En konkurs eller ett projekt som inte riktigt går som man vill är definitivt ingen katastrof.

  • Kom ihåg att de bästa idéerna ofta är de enklaste. Du behöver definitivt inte lansera något revolutionerande produkt eller tjänst för att lyckas. Det hänger snarare på din egen ”jävlar anamma” och drivkraft om du ska lyckas eller ej!

  • Som företagare är du oerhört viktig för hela landets tillväxt och det kan fungera som en drivkraft. Var medveten om att just ditt företagande spelar roll för hela landets tillväxt.

Print Friendly, PDF & Email