Contents utbud

Jenny KallurFöreläsare, copywriter & idrottshjälte.

Jenny var framgångsrik som friidrottare, men det var alla skador som satte stopp för karriären. Hon valde att avsluta sin friidrottskarriär och började istället att studera på Berghs School of Communikation.

Idag är hon copywriter på en reklambyrå i Stockholm.

Jenny föreläser och berättar om sin karriär och delar med sig av sina tankar. Hon gör det antingen själv eller tillsammans med sin tvillingsyster Sanna.

Under föreläsningen, Vinst varje gång berättar Jenny om sin karriär, om allt slit, all glädje, vägen tillbaka och om den enorma viljan att stå överst på prispallen.

Jenny föddes i New York
I februari 1981 föddes Jenny Kallur på Long Island i NY, USA och där hon tillbringade sina fem första år i livet. Tillsammans med sin syster och resten av familjen Kallur så bodde de i USA när pappan Anders spelade ishockey i New York Islanders. Sedan följde ett år i Italien och ett i Frankrike innan det var dags för skolstart hemma i Falun.

Valde friidrotten av en slump
– I Falun har jag växt upp ett stenkast från Lugnet-området med alla tänkbara idrottsmöjligheter. Jag började med gymnastik tillsammans med flera tjejer i klassen och blev biten på en gång.
– Jag trodde aldrig att jag skulle sluta med gymnastik. När jag blir för gammal så blir jag tränare, säger Jenny att hon tänkte.

Jenny och hennes tvillingsyster Sanna blev tillfrågade att vara med på inomhus-USM i Borlänge 1996.

– Vi tränade några gånger, fick låna spikskor och sen var det dags… och vilken bra grundträning 8 års gymnastikträning visade sig vara, säger Jenny som åkte hem med en silver medalj på 60 meter och jag var helt säker på att friidrott var min grej.

Efter friidrottsgymnasiet blev det ett och ett halvt år i Champaign, på University of Illinois. 2002 flyttade hon till Falun, men sedan några år tillbaka bor hon i Stockholm.

Jenny om sin tidigare idrottsgren
Sedan Jenny började med häck, när hon var 18-19 år, så har det varit hennes första gren, även om hon extraknäckt med sprint.
– Tjusningen med 100 meter häck är att det är en tekniskt utmanande gren. Och känslan när allt stämmer är helt underbar, säger Jenny som försökte kämpa sig tillbaka under några år med skador och rehabiliteringsträning. Siktet var inställt på OS i London 2012, men Jenny avslutade sin karriär tidigare på grund av skador.

Print Friendly, PDF & Email