Contents utbud

Ingemar TigerbergRedaktör, redaktionschef och journalist med ett extra öga på beröringspunkterna mellan tid, ekonomi och miljö.

Författare till boken Från dystopi till ekoekonomi. Föreläser, modererar, skriver och gör omvärldsanalyser, gärna inom delandeekonomi , cirkulär ekonomi och om hur människor och miljö kan få ut mesta möjliga av tekniken, framförallt robotiseringen, (eller automatisering/digitalisering) kan innebära en revolution för arbetsmarknad, vissa miljöfrågor och vår fria tid. Medveten tidsanvändning är ett annat kärt ämne.

Har haft ett stort antal skrivuppdrag såsom reportage, krönikor och rapporter. Några av kunderna genom åren är: Universitet, Fackförbund, Amnesty Business Group, Kommuner, Arkitekter, Hyresgästföreningen, Europa Direkt, Hållbar Utveckling, Europaparlamentariker och Nordiska ministerrådet. Ingemar har tidigare jobbat som programledare, redaktör, reporter och researcher på bl.a. Mediemagasinet, Mera om Världen och Västnytt på SVT och Nyheterna på TV4 Göteborg. På frilansbasis har han granskat kläd- och textilindustrin och studerat fair trade & CSR i Sydafrika.

Green / Circular / Sharing / Collaborative /Sustainable / Resilient / Inclusive Economy

Kärt barn har många namn, nischer och modeord. Tigerberg har under flera år fördjupat mig i beröringspunkterna mellan tid, miljö, konsumtion, ekonomisk tillväxt, jämlikhet och arbetsmarknad – ämnen som allt för ofta lämnas i händerna på diverse “experter”. Hans bok Från dystopi till ekoekonomi var tänkt att slå ett slag mot detta demokratiska underskott. Idén med boken var att ge en inblick i vad en hållbar ekonomi kan innebära för våra liv, så att diskussionen om framtiden inte enbart lämnas åt diverse forskare och ekonomer. Många av exemplen kommer från hans digitala magasins utgivning genom åren och fick honom själv att förvandla förtvivlan och frustration mot hopp och framtidslängtan. Men det innebär också stora utmaningar som lämpar sig utmärkt för diskussion.

Ingemar följer kontinuerligt nationalekonomisk debatt, främst penningpolitik och diskussionen om finanssektorns ansvarstagande. Intresserad av Global governance, framförallt hur man möter globala hållbarhetsproblem inom EU och FN. På senare år har han intresserat mig extra mycket för delandets ekonomi och minimalism (med sina ordkusiner simplicity och förenkling). Allt hänger ihop.

“Ting tar tid. Tid är pengar. Hyr dig fri”

Sagt om Ingemar:
“Magiskt” “En vitamininjektion” “Mycket intressant!”
“Fick dagen att kännas genomtänkt & proffsig, en röd tråd från början till slut”
“Gjorde ett påläst, insatt intryck och formulerade frågeställningarna på ett relevant sätt”

Klicka här för pressbild(er) på Ingemar Tigerberg

Print Friendly, PDF & Email