Contents utbud

Ida BjörnstadIda Björnstad har gjort en raketkarriär i journalistbranschen, till att bli nyhetsuppläsare, programledare och reporter på TV4. I dag är hon en av TV4:s stora profiler på sportredaktionen och är expert inom Ishockey. Ida varvar mellan att vara programledare och livereporter. Hon gör gärna både och.

Sportintresset har Ida Björnstad haft länge och tidigt visste hon att hon ville jobba i mediebranschen. Redan som 17-åring gjorde hon sin första sändning i Radiosporten som också visade att hon var en naturbegåvning.

I hennes roll ingår att hitta dramat och guldkornen i spelet och förmedla det till tittarna. Samtidigt är hon väl medveten att hon som kvinna blir mer granskad och ifrågasatt än sina manliga kollegor. Hon kan fortfarande få frågan “Gillar du verkligen sport?”

Under uppväxten i Storuman var hon en talang på skidor. Men i en familj med fyra syskon var det svårt att satsa fullt ut, och när Ida var i yngre tonåren lades hennes skidkarriär på hyllan. Fram till förra året på Tjejvasan då hon slog alla med häpnad och åkte hem en åttonde plats, utmanad av 9.000 andra motionärer.

Lyckan var total. Samtidigt blev hon medveten om betydelsen av en bra utrustning och goda träningsmöjligheter, och att inte alla barn har det – på grund av att det saknas pengar. Det blev startskottet för kampanjen “Ge bort till sport”.

Hittills har nio ton träningskläder, klubbor och bollar samlats in och fördelats vidare. Och en halv miljon kronor har skänkts till Rädda Barnens projekt High Five.

Björnstad har en fantastisk karisma och kan både agera som moderatorn i bakgrunden eller som den självsäkra galavärdinnan. Hon har fått fantastiska omdömen av våra kunder och vi kan utan minsta tvivel rekommendera Ida starkt.

“Ingen har jobbat hårdare eller gjort det bättre för oss. Om de nominerar årets moderator 2015 så kommer jag att rösta på henne”

Print Friendly, PDF & Email