Contents utbud

Henrik Fexeus


Henrik Fexeus

Mental illusionist

Att kunna påverka vad andra människor tänker och hur andra människor gör är ett hantverk som den mentala illusionisten Henrik Fexeus lär ut. Du kan boka en föreläsning med honom för att ha kul medan du slipar dina kommunikativa redskap och får med dig massor av nya tekniker hem.

Henrik Fexeus har under flera år turnerat land och rike – t.o.m. världen – runt som psykologisk manipulatör, mental illusionist och expert på kommunikation, i synnerhet den kommunikation som vi ofta är omedvetna om.

Det började som ett intresse i barndomen: hur påverkar vi människor varandra och hur kan vi göra för att på ett mer medvetet sätt påverka andra? Intresset ledde till att Henrik Fexeus började studera kommunikativa och mentala tekniker, t.ex. traditionell psykologi och hypnos – och mycket, mycket annat!

Henrik Fexeus har medverkat i TV-produktioner som ”Hjärnstorm” och ”Kärlekskoden” på SVT och ”Talang” på TV4. Han har också skrivit böcker, bl.a. ”Konsten att läsa tankar”, ”Alla får ligga”, ”Konsten att få mentala superkrafter” och ”Maktspelet”. Idag är han framför allt verksam som föreläsare och entertainer.

Föreläsningarna, som du kan boka hos oss på Athenas, är en mix av upptåg, tricks, illusioner, kunskapsförmedling och demonstrationer av hur du kan styra vad andra människor tror och hur de handlar. Du får med dig en rad olika tekniker hem som du både kan använda på dig själv och på andra, mest för att göra ett gott intryck och höja din egen prestation.

Föreläsningar med Henrik Fexeus

 • Konsten att läsa tankar – vad vi säger till varandra utan att veta om det
  En stor del av vår kommunikation sker utan ord och utan att vi tänker på det. Varje sekund använder vi vårt kroppsspråk, vårt tonfall och vårt ansiktsuttryck för att tala om vad vi egentligen tänker – utan att vi har en aning om vad vi säger. Vi använder också vår ordlösa kommunikation till att skapa relationer med andra människor. Goda relationer är grunden till alla meningsfulla utbyten. Om du inte först kan få någon att vilja lyssna på dig och lita på dig kommer denna inte lyssna på vad du har att säga. I en rolig och överraskande föreläsning lär Henrik Fexeus dig att använda din omedvetna, ordlösa kommunikation till att skapa en god relation med vem som helst, där du får andra att inte bara lyssna på dig utan också att tycka om dig.
 • Går du ofta hit: Casanovas hemlighet – strategier i förförelse för att förbättra vardagen
  Ragga, flirta, kurtisera, förföra. Kärt barn har många namn. Men vi tänker sällan på att det finns betydligt fler situationer än de uppenbara där vi behöver förföra andra. Samma tekniker som ger dig en lyckad dejt går även att använda vid t.ex. anställningsintervjun, i lönesamtalet, i en förhandling – helt enkelt i alla situationer där du vill göra ett bra intryck och bli varmt ihågkommen efteråt. Med en stor dos humor och med igenkänningsfaktorn skruvad till max, lär Henrik Fexeus ut de grundläggande psykologiska teknikerna för att få en främmande människa intresserad av dig och det du har att komma med – oavsett om det är i en bar eller på jobbet.
 • Dina mentala superkrafter – bootcamp för din hjärna
  Du kan betydligt mer än vad du vet om. Din hjärna besitter fantastiska förmågor – om du vet hur den fungerar. Henrik Fexeus förklarar hur du kan använda din hjärna betydligt mer effektivt än du gör och lär dig enkla genvägar och psykologiska tricks för att nå resultat du inte trodde var möjliga. Med humor, interaktiva tester och oväntade demonstrationer får Henrik Fexeus hela publiken att trimma sina mentala superkrafter redan under föreläsningen. Det handlar inte bara om att bli smartare utan att få ett nytt förhållningssätt till dig själv och din förmåga där du kan uppnå högre mål än tidigare och ha en roligare tillvaro.
 • Bli kreativ på en timme – kreativitet som arbetsverktyg
  Kreativitet är en missförstådd egenskap. Det är inget som är förbehållet vissa genier, utan något som vi alla har. Vi vet bara inte hur vi ska använda den. Sanningen är att kreativitet går att använda i alla situationer, från att måla en tavla till att planera ett projekt eller göra ett Excel-formulär. Så fort det finns ett problem att lösa går det att vara kreativ. Med roliga exempel och interaktiva övningar slår Henrik Fexeus hål på fördomarna om kreativitet. Du får veta vad det egentligen handlar om och får lära dig verktygen för att kunna vara precis så kreativ du vill, när du vill.
 • Maktspelet – hur du får andra att göra som du vill och älska dig för det
  Har du någon gång försökt få någon att göra som du vill? Då har du också spelat Maktspelet. Alla spelar det hela tiden, men det går att göra bra eller dåligt. Det dåliga sättet är det vi oftast tänker på när vi hör ordet ”makt”, någon som med manipulation eller tvång får andra att lyda. Men effektiv makt är inte något man tar, det är något man får. Med konkreta exempel och uppseendeväckande demonstrationer avslöjar Henrik Fexeus den överraskande sanningen om hur du gör för att få andra att vilja göra det du ber dem om – och dessutom ha roligt under tiden.
Print Friendly, PDF & Email