Contents utbud

Henrik DorsinHenrik Dorsin är en av våra mest älskade komiker, skådespelare, revymakare och artister. Han har rönt stora framgångar med bland annat karaktären Ove från ”Solsidan” och ”Kontoret”, humorgruppen Grotesco och huvudrollen i Monty Python-musikalen ”Spamalot”. 2007 belönades han med Povel Ramels “Karamelodiktstipendiet” och han har också medverkat i musikalerna “I hetaste laget”, “My fair lady” och “Singin in the rain”.

2009 stod Henrik Dorsin för pausunderhållningen i Melodifestivalen och fick en monsterhit med låten ”Tingeling” som både toppade svenska singellistan och tog sig in på Svensktoppen. Han har också gjort sig känd för sina underfundiga kupletter som “Tomten är en kommunist” och hösten 2013 släpptes hans optimistiska marsch ”Släpp in lite höst”.

I sitt kritikerrosade “Sommar i P1” från 2012 tog Henrik Dorsin med sig en hel orkester till radiostudion och varvade egenkomponerade låtar med humoristiska episoder från sitt liv.

De senaste åren har Henrik Dorsin haft stora framgångar med sin hyllade humorshow “Henrik Dorsin – Näktergalen från Holavedsvägen”. Han har också varit ankare för SVT:s politiska satirprogram “Folkets Främsta Företrädare” och gästkomiker i TV4:s nyhetsparodiprogram “SNN News”. Henrik Dorsin är dessutom aktuell med filmerna “Krakel Spektakel”, “Min så kallade pappa” och “Lasse-Majas detektivbyrå: Skuggor över Valleby” och ett kommande julalbum.
I augusti 2014 utsågs Henrik Dorsin till årets manliga skådespelare på tv-galan Kristallen och i oktober tilldelades han årets Karl Gerhard-stipendium. På julafton axlar Henrik Dorsin det hedersamma uppdraget att vara årets julvärd i SVT.

Print Friendly, PDF & Email