Contents utbud

Heidi AnderssonArmbryterskan från Ensamheten – Vikten av val och att följa sitt hjärta

Heidi Andersson från Ensamheten är en välkänd glesbygdsambassadör och idrottsprofil, och en av världens främsta armbrytare. Vid sidan om tränandet och tävlandet jobbar hon som armbrytarkonsult, där hon med världen som arbetsfält föreläser, instruerar och arrangerar tävlingar i armbrytning. Hon har även jobbat som programledare för barnprogrammet Miljöhjältarna på SVT i fem säsonger.

När någon frågade den 11-åriga Heidi vad hon ville bli som stor, svarade hon armbrytarproffs och Greenpeaceaktivist. Redan som 19-åring bestämde sig Heidi för att starta företag och bli Sveriges första professionella armbrytarkonsult. Sakta men säkert har hon bidragit till att öka intresset för sporten armbrytning, inte minst tack vare sina framgångar på tävlingsarenan. Genom åren har hon blivit världsmästare elva gånger och har flerfaldiga mästartitlar i Europa, Norden och Sverige.

Heidi kommer att berätta om de medvetna val som har format henne som människa och armbrytare, och inte minst varför hon ser den lilla orten Ensamheten som paradiset på jorden. Hon kommer även att ge världsmästarinstruktioner i armbrytning för den som vill lära sig uråldrig, kulturhistorisk förhandlingsteknik vid ett riktigt armbrytarbord med senaste tekniken. Armbrytning är så mycket mer än bara en sport, det är en folktradition, världen över!

Heidi Andersson, Armbryterskan från Ensamheten, berättar om sin resa från en spinkig liten klenis som totalt saknade bollsinne och många gånger hade ångest för att vara med på idrotten, till att utvecklas till världsmästare i armbrytning och älskare av fysiska kraftmätningar. Hennes föreläsning ger motivation och inspiration att möta varje utmaning med ny kraft!

Print Friendly, PDF & Email