Contents utbud

Hans ChrunakLyssna gärna på andra – men mest på dig själv

Hans Chrunak är f.d. förbundskapten för det främsta svenska simlandslaget genom tiderna. Under Hans tid som förbundskapten vann simlandslaget 167 medaljer i OS-, VM- och EM och Hans anses som en av världens bästa coacher och av avgörande betydelse för framgångarna. Han har tilldelats TT:s Idrottsledarpris som ytterligare ett bevis på sina framgångar. Han har nu lämnat simlandslaget efter tio år av total hängivelse, total kontroll och total succé. Hans är numera expertkommentator i tv.

Hans Chrunak har kallats rubrikmakare och auktoritär. En person som är van att få som han vill, och som brinner för sin uppgift. Raka besked som inte går att misstolkas och tydlighet är återkommande i Hans ledarskap. En del ogillar hans sätt och menar att han är provokativ men de flesta ser hans ledarskapsstil som full av styrka och som en stor tillgång.

När Hans håller föreläsningar vill han stimulera deltagarna att våga tro på sig själva och skapa förståelse för det individuella tänkandets kraft i gruppen. Föredragen läggs upp för att skapa tankar och funderingar hos åhörarna som leder till aktiv handling. Hans egen grundsyn är att utveckla teamet genom att individuellt utveckla människorna som ingår i detta, att ställa krav men också ge utrymme för frihet, glädje och kreativitet.

Print Friendly, PDF & Email