Contents utbud

Glenn StrömbergGlenn Strömberg är mest känd för sin fantastiska fotbollskarriär,

Svensk mästare med IFK Göteborg.
Portugisisk mästare med Benfica.
UEFA-Cup mästare med IFK Göteborg 1982.
Vinnare av Guldbollen 1982, Avslutade sin karriär med att spela hela 8 år (1984-1992) i det italienska laget Atalanta från Bergamo.
52 landskamper 1982-90 (7 mål).

Strömberg har efter avslutad fotbollskarriär stannat kvar i norditalienska Bergamo (Atalantas hemstad). Han har där närmast hjältestatus efter sina gärningar i Atalanta och är kommentator i lokal-TV.

I Sverige är Strömberg alltjämt ett aktat namn, han medverkar emellanåt i Radiosporten där han ger sin syn på ligafotbollen i Italien. Mest uppmärksamhet får han dock som expertkommentator i Sveriges Television, en syssla han påbörjade i samband med England-EM 1996. Till en början arbetade Strömberg som bisittare åt Arne Hegerfors, men efter dennes flytt till Canal Plus främst åt Staffan Lindeborg och numera även Chris Härenstam.

Som expertkommentator har Strömberg vunnit ett stort erkännande, bl.a. visat genom att han vunnit flera omröstningar som “bäste expertkommentator”. På senare år har han även medverkat i TV-reklam för köksutrustning, och har även kommit ut med en egen kokbok. Han har på senare år blivit expertkommentator hos Viasat där han mest kommenterar den engelska högstaligan (Premier League) och den europeiska ligan Champions League. Han har också varit med i en reklamkampanj för den svenska musiktjänsten Spotify.

Print Friendly, PDF & Email