Contents utbud

Fredrik Skavlan1998 sändes för först gången Fredriks egen talkshow ”Först och sist” som kom att sändas under 17 säsonger. Programmet, som blev ett av Skandinaviens mest sedda program lockade miljontals tittare i Norge och kom även att sändas i Sverige.

Under åren som följde kom Fredrik att leda bland annat TV-galan ”Krafttak mot kreft”, lördagsnöjet ”Underholdningsmaskinen” för NRK1 samt det norska kronprinsbrölloppet innan han tog paus från tv mellan 2007 och 2009.

I januari 2009 hade ”Skavlan” premiär i SVT1 och den första säsongen av talkshowen resulterade i succé med priser som ”Gullruten” och ”Kristallen” där Fredrik utsågs till ”Bästa manliga programledare” och där programmet utsågs till ”Bästa underhållningsprogram” i både Norge och Sverige. Inte bara de prestigefyllda utmärkelserna vittnar om Fredriks popularitet, med de tre miljoner tittare som följer programmet varje fredagskväll är ”Skavlan” en av Europas största talkshows.

Att Fredrik Skavlan är en bra tecknare är för många en nyhet. Han illustrerat flera böcker för såväl vuxna som barn, bland andra “Fredrik Skavlans 100 ting å gjøre før du dør”, “Skavlans Ark” och, tillsammans med författaren Unni Lindell, serien om “Nifse Nella” som är såld till ett tiotal länder.

Print Friendly, PDF & Email