Contents utbud

Eva JarlsdotterDet är inte bara hårfärgen som påminner om Pippi Långstrump. Eva Jarlsdotter lever efter devisen är man stark måste man vara snäll och hon har en Långstrumpanda som har gått som en röd tråd i allt hon gjort – från rollen som TT journalist, Vice president inom globala näringslivet, författare, föreläsare, förlagschef till social entreprenör. Efter Journalisthögskolan arbetade hon som journalist inom dagspress och nyhetsbyrå innan hon lämnade journalistiken för att arbeta på ledande roller globalt inom näringslivet. Hon har en executive MBA från Handelshögskolan och har ansvarat för kommunikation och Corporate Social Responsibility inom AstraZeneca och TeliaSonera. 2011 sa hon upp sig från rollen som Vice President inom TeliaSonera för att ägna sig åt författarskap och företagande.

När hon och hennes familj av ren överlevnadsinstinkt började införa den japanska metoden LEAN hemma förstod de inte att de snart skulle inspirera många många fler. Redan efter mindre än ett år märktes häpnadsväckande resultat, ex. halverade utgifter, ett ekologiskt fotavtryck som var en tredjedel jämfört med tidigare, tvätten gick tio gånger snabbare och de slarvade inte bort en boyta värd en miljon kronor. Hon skrev då den bästsäljande boken Från frustration till flow med lean@home som gavs ut hösten 2013 på svenska och engelska och har toppat försäljningslistor både i Sverige och på Amazon. Idag får Eva Jarlsdotter feedback dagligen av läsare som har inspirerats till en bättre vardag.

Eva har en avväpnande självdistans och använder mycket humor i sina föreläsningar. Med jordnära och konkreta exempel blir igenkänningsfaktorn stor. Det enkla är det svåra, brukar Eva säga. Hon håller upp spegeln för deltagarna så att man både får lust och verktyg för att själv skapa en hållbar förändring.

RUBRIKER:
HÅLLBART OCH HARMONISKT HEM – FÅ FLYT ISTÄLLET FÖR ATT FLY VARDAGEN
Konceptet lean@home bygger på den mer än 100-åriga japanska metoden LEAN och har idag inspirerat hundratusentals personer i Sverige och i andra länder. Läsare vittnar dagligen om en mer harmonisk och hållbar vardag där de frigör tid, pengar och energi och mår mycket bättre.
Vid denna föreläsning går författaren och pionjären Eva Jarlsdotter igenom metoden steg för steg. Det går också att boka en längre workshop där du på djupet börjar arbeta med verktygen. Denna workshop kan delvis skräddarsys efter de behov gruppen har.

Eva Jarlsdotter visar under föreläsningen hur du kan skapa en hållbar förändring i den organisation som du kan påverka mest – ditt eget hem.

LEAN LIGHT – EN INSPIRERANDE INSIKTSFULL INTRODUKTION TILL LEAN

Eva är också en ofta anlitad föreläsare för att ge en jordnära, konkret och kul introduktion till LEAN för olika organisationer och företag. Med erfarenhet från att implementera LEAN i stora globala organisationer, inom offentlig verksamhet, i hemmet och på kommunikationsavdelningar kan Eva pedagogiskt visa på grundpelarna inom LEAN så att det blir den gräsrotsrörelse det faktiskt är – där alla är delaktiga och arbetar med ständiga förbättringar .

VÄRDESKAPANDE KOMMUNIKATION – KONKRETA VERKTYG FÖR KOMMUNIKATÖREN

Eva har erfarenhet av de flesta roller inom det talade och skrivna ordet – allt från nyhetsjournalist, kommunikationsstrateg, kommunikationschef, talskrivare, konsult, författare till föreläsare. Och Eva brinner för att varje ord ska vara viktigt, ska skapa värde. Hon har därför, tillsammans med sitt team, utformat en metod, som också bygger på LEAN principer, som handlar om värdeskapande kommunikation – för alla intressenter. Det ger konkreta verktyg för en organisation att kommunicera klokare för att bidra till långsiktigt förtroende och resultat.

Print Friendly, PDF & Email