Contents utbud

Erik WetterFörhandlingsforskare & föreläsare –

Erik levererar föreläsningar, förhandlingskurser och workshops i format från 30 minuter till två dagar för grupper på allt från 12 till 250 personer.
Tidigare deltagare inkluderar säljare, inköpschefer, personalansvariga, diplomater, riskkapitalister, styrelseledamöter, ledningsgrupper, samt företag som vill gå igenom strategi och taktik inför större förhandlingar. Som Assistant Professor och lärare i förhandlingsteknik vid Handelshögskolan i Stockholm är Erik flitigt anlitad som föreläsare och rådgivare i förhandlingsfrågor av företag och offentliga organisationer.

Efter att ha arbetat med ledande förhandlingsforskare i Paris och Bryssel har han nyligen kommit ut med den svenska utgåvan av den metodbok som är kurslitteratur för Europeiska Kommissionen och franska diplomater.

Förhandling, en personlig färdighet
Förhandling är ett mänskligt beteende och förhandlingspsykologi är generisk. Samma beteenden, psykologiska dynamik och fallgropar återkommer i löneförhandlingar, affärsförhandlingar, franska fackförhandlingar, amerikanska gisslanförhandlingar, internationella handelsavtal och afrikanska fredsförhandlingar.

– Förhandling är en personlig färdighet och inte bara en aktivitet. Det innebär att det inte finns ett bästa sätt att förhandla på som fungerar för alla. Däremot finns det modeller och verktyg som kan hjälpa vem som helst att öka sin framgångskvot i förhandlingar genom att identifiera och utveckla sina personliga styrkor och svagheter. säger Erik Wetter.

Både boken och Eriks föreläsningar och workshops skiljer sig från massan i det att de blandar spetsforskning med praktiska erfarenheter och både tar upp win-win-förhandling och olika förhandlingsknep.

– Tyvärr är förhandlingsknep vanligt förekommande i många förhandlingssituationer av den enkla anledningen att de i många fall fungerar och ger den som använder dem ett övertag. Det är därför jag går igenom de vanligaste knepen så att min publik ska känna igen dem och kunna försvara sig när de används, säger Erik.

Print Friendly, PDF & Email