Contents utbud

Emma IgelströmVAR DIG SJÄLV, VAD DU ÄN GÖR

Emma Igelströms liv har kretsat kring simningen ända sedan unga år. Som 14-åring tävlade hon som senior och vann EM-guld. Hon har vunnit fyra VM-guld, ett VM-silver, tolv EM-guld, två EM-silver och tre EM-brons. Hennes mest framgångsrika år var 2002, då hon vid kortbane-VM i Moskva 2002 tog två individuella VM-guld och ett i lagkapp, med världsrekord i alla tre loppen. Emma var första kvinnan i världen som gick under 30 sekunder på 50 meter bröstsim.

Det är inte dina prestationer som ger dig värde som människa. Att komma till den insikten har krävt en lång resa för Emma Igelström. Hon om någon vet att succé inte är någon garanti för att må bra och vara tillfreds med sig själv.
När hon lade simkarriären på hyllan runt 2004 kunde hon se tillbaka på en – med alla normala mått sett – fantastisk serie av framgångar på allra högsta nivå. Ändå var hon aldrig nöjd.

Emma Igelströms föreläsningar och workshops tar avstamp i det som händer i huvudet. Hur gör man för påverka sin personliga ”programmering”?

Vare sig det gäller att sätta världsrekord i simning, måla om köket eller hitta ett nytt jobb, behöver tillfredställelsen komma inifrån.

Det finns förstås fällor på vägen, många som Emma känner utan och innan. Det finns Jämförelsefällan – någon annan har lyckats ännu bättre. Prestationsfällan – du är ingenting utom det du presterar. Och Självplågarfällan – vem är jag att ha rätt till ett bra liv, jag som inte ens kan må dåligt på ett bra sätt.

Emma berättar om sina metoder för ”omprogrammering” för att kunna hantera utmaningar, framgångar och motgångar. Det finns i grunden ingen annan som kan göra jobbet. Hjälp utifrån, goda råd eller terapi kan visa på möjligheter och ge inspiration, men en bestående förändring kommer inifrån, från ditt eget sätt att tänka.

Emma håller föreläsningar och workshops kring prestation och personlig utveckling.

Print Friendly, PDF & Email