Contents utbud

David LegaEntreprenör och inspiratör

David Lega tillhör den skara människor som varje dag visar att hinder är till för att övervinnas. Trots en svår funktionsnedsättning innehar han många världsrekord, medaljer och utmärkelser inom elitidrott och han är även en prisbelönt talare.

Fastän David Legas framtidsutsikter såg dystra ut när han föddes, man skulle till och med kunna hävda att han hade alla odds emot sig, lyckades han ändå ta sig förbi hindren. Han föddes med en funktionsnedsättning vilken innebar att han saknade muskler i såväl armar som i ben. David Legas föräldrar fick höra att han sannolikt aldrig skulle kunna sitta upp utan stöd. Detta blev upptakten på en livsresa.

Med hjälp av föräldrarna började David Lega redan som spädbarn träna hårt. När han så fyllde två år kunde han, trots läkarnas besked, faktiskt sitta upp. Träningen hade m.a.o. gett så pass goda resultat att David Lega fortsatte att träna under hela sin uppväxt. Under de tidiga skolåren gick han i sjukgymnastik samtidigt som han sysslade med olika typer av handikappidrott.

Det var framför allt intresset för simningen som grep tag i den unge David Lega – detta var startskottet på en karriär som elitidrottare, en karriär som är krönt med bl.a. 14 världsrekord, 5 VM-guld och 7 VM-silver. Medan framgångarna duggade tätt valde David Lega att också inleda en karriär som föreläsare i personlig utveckling och positivt tänkande.

I takt med att han själv har testat nya fält har även föreläsningsverksamheten vidgats till att handla om ämnen som entreprenörskap, ledarskap och bemötande. David Lega har fått flera utmärkelser, t.ex. är han den förste svensken som belönats med ”The Outstanding Young Person of the World”. Han har likaså blivit utnämnd till ”Årets talare” 2004 och ”Framtidens ledare” 2005. Ta del av ett livsöde utöver det vanliga och inspireras till att nå dina egna mål i en föreläsning med David Lega.

Föreläsningar med David Lega

Tänja gränser/positivt tänkande
Våga bli bättre – strunta i att vara bäst
Kärlek, stöd, krav & beröm – självförtroendets fyra ben
Vi styr våra hjärnor och våra hjärnor styr oss
Våga göra nya saker

Print Friendly, PDF & Email