Contents utbud

David EberhardSuccéförfattare och efterfrågad föreläsare

David Eberhard har tidigare arbetat som överläkare på psykiatriavdelningen på S:t Görans sjukhus. Han arbetar än idag inom psykiatrin men är även en mycket hyllad författare och en efterfrågad föreläsare. Hans föreläsningar är en aning provocerande, tankeväckande och fylld av humor, allt på samma gång. De handlar om bland annat kränkthet, orättvisa, trygghetsnarkomani och svenskens frågeställningar inom psykiatri.

David Eberhard blev år 2006 mycket uppmärksammad för sin bok ” I trygghetsnarkomanernas land”. Med en blandning av provokation, humor och tankeväckande exempel beskriver han hur vi Sverige har ett uppförstorat behov av att känna kontroll och trygghet. Han försöker visa på att om vi i stället lär oss att möta och hantera svåra situationer som uppstår i livet kan det få stor positiv inverkan på våra liv.

År 2009 skrev David även succéboken ”Ingen tar skit i de lättkränktas land” som handlar om svenskarnas känsla av att allt oftare bli kränkta, trots att vi har ett av världens mest rättvisa samhälle. Nutidsmänniskan verkar ha fått en allt lägre tolerans för vad de kan tåla utan att känna sig kränkta. Människor blandar i allt större utsträckning ihop kritik och minsta ifrågasättande till att istället känna sig kränkta. David ger ett historiskt och brett perspektiv på varför denna utveckling sker just nu. Han har även skrivit böckerna ”Normalt? Från vansinnesdåd till vardagspsykoser” och ”Hur barnen tog makten”, som även de blivit mycket omskrivna och debatterade.

Davids föreläsningar handlar också bland annat om hur vi människor prioriterar i livet, vilket ofta är raka motsatsen till hur vi egentlige vill ha det. Vad är egentligen viktigt i livet, vart är vi på väg och hur hanterar vi motgångar är frågor som han också tar upp.

David Eberhards föreläsningsstil är avslappnad och ledig. Hans föreläsning brukar sammanfattas som inspirerande, tankeväckande och fyllda med underhållande anekdoter.

Print Friendly, PDF & Email