Contents utbud

Claes Schmidt/Sara LundKvinnor, män och alla vi andra – Om att bli av med fördomar

Claes föreläsningar är fulla av avväpnande humor. I bästa fall blir du av med många av dina bästa fördomar – i sämsta fall har du bara flyttat dina gränser en bit framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt!

Claes Schmidt var tidigare marknadschef på Slagthuset i Malmö, en teater-, restaurang-, nattklubbs- och konferensverksamhet som han drev tillsammans med sin fru. Han är nöjesproducent, entreprenör och musiker – och dessutom transvestit. När Claes Schmidt föreläser, talar han om värdet av mångfald, om manligt och kvinnligt och om jämställdhet, om likheter och olikheter, om genus, kön och om könsroller samt om kvinnor, män och alla vi andra.

“Jag är en mycket typisk man, jag är gift, bor i Malmö. Och har varit transvestit i hela mitt liv. 2003 tröttnade jag på att ’smyga’ med min läggning och bestämde mig för att ’träda fram’ och göra något åt min situation. Det har jag aldrig ångrat säger Claes och fortsätter: “Ett av de största hoten mot det svenska välståndet är våra egna fördomar och värderingar. Som att negrer är lata, transvestiter är sexfixerade bögar och utlänningar lever på socialbidrag och så vidare”.

Claes Schmidts föreläsningar ger många möjligheter att både tänka till och att skratta åt sina egna tankefel.

Print Friendly, PDF & Email