Contents utbud

Cilla BenköSveriges Radios vd har aldrig dragit sig för att hoppa på saker hon inte behärskar. Hon drivs av att visa att hon klarar av det. Cilla Benkö är känd för att vara tuff, tydlig och rak.

När Cilla Benkö började på radion för mer än 30 år sedan var mediet det absolut snabbaste. Ingen annan kunde då lika omedelbart komma ut med den senaste nyheten som radion. När Olof Palme sköts den 28 februari 1986 dröjde det dock tills 01.10 innan ekot gjorde en extrasändning och meddelade den chockartade nyheten, en och halv timme efter mordet.

I samma radiohus började Cilla Benkö som 21–åring. Hon gick på journalisthögskolan och ville jobba som radioreporter. Just det året fanns det bara en praktikplats – den var på sportredaktionen. I mitten av 80–talet var det totalt sett tre kvinnor på Sveriges samlade sportredaktioner, enligt Cilla Benkö. Hon var ”livrädd” för att ge sig in i denna mansdominerade värld.

Men inte räddare än att hon gjorde det. För att förbereda sig sökte hon sommarjobb som sportreporter och hamnade på Svenska Dagbladet. Och just det sommarjobbet kan ha varit avgörande för att hon sitter på den stol hon sitter idag.

Cilla Benkö är känd som en driven, energifylld och temperamentsfylld chef.

Print Friendly, PDF & Email