Contents utbud

Cecilia HertzEntreprenör Cecilia Hertz vägrade lyssna på alla tvivlare, de som försökte övertyga henne om att hon drömde om det omöjliga. Nio år senare har hon satt Sverige på rymdkartan och kan lista Nasa bland sina uppdragsgivare.
Ett rödhårigt energiknippe från Sverige har gjort succé ute i världen tack vare sin vägran att rätta sig i leden och låta andra bestämma vad hon kan och inte kan göra.

I slutet av 90-talet studerade Cecilia Hertz till industridesigner vid Lunds Tekniska högskola som har ett nära samarbete med den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA i Houston. Det väckte hennes intresse för rymden. Hon valde därför att specialisera sig på rymddesign. Nu driver hon ett företag med en väldigt nischad inriktning. Rymden. Därifrån tar hon material och inspiration för utvecklingsprojekt på jorden.
Utgångspunkten för utvecklingsarbetet är att hitta produkter som kan förbättras med hjälp av de material som används i astronauternas utrustning. Cecilia Hertz företag har hittills drivit ett tiotal utvecklingsprojekt, som täcker in allt från handskar för stålverksarbetare till hjälmar för utförsåkare.

Cecilia Hertz hoppas få utforma interiören när NASA och ESA tar fram var sin rymdfarkost för bemannade rymdfärder. För att kunna åta sig större projekt samarbetar Cecilia Hertz också med svenska storföretag, bland annat byggjätten NCC. Syftet är att testa nya byggmaterial.
Med mottot “allt är möjligt!” som ledord har Cecilia redan lyckats nå långt med sitt företagande. Med bland annat Nasa på kundlistan är nu målet riktat mot planeten Mars och nu finns det snart inga tvivlare kvar.

Print Friendly, PDF & Email